Manchester United 2-1 Valencia

Marouane Fellaini utolsó pillanatban szerzett góljával nyert a Manchester United.


A mai, manchesteri családi nap a találkozóra is kiterjedt, hiszen egy vasárnapi családi ebéd után is lehetett volna ilyen iramban játszani.

 

A United bár jóval többet birtokolta a labdát az elsõ 45 perc alatt, szinte semmi veszélyt nem jelentett Alves kapujára. A Valencia kontrákra rendezõdött és néhányszor sikerült is szélrõl a hazai védelem mögé kerülni, ám a beadásaik nem sikerültek.

 

 

Az elsõ említést érdemlõ eseményre hét percet kellett várni, ekkor egy gyors spanyol ellentámadás végén Chris Smalling mentett hatalmasat.

 

Percekkel késõbb két manchesteri helyzetecskét jegyezhettünk fel. Elõbb Juan Mata szabadrúgása szállt Javier Hernandez felé, aki elõl a kapus felszedte a labdát, majd Phil Jones egy szöglet után fejelhetett, de ez is csemege volt az ellenfél portása számára.

 

A félidõ felét átlépve Ander Herrera lõtt 20 méterrõl, de nem talált kaput, majd Tyler Blackett adta el a labdát csúnyán saját térfelén, szerencséjére Feghouli a találkozó színvonalának (gyenge) megfelelõ lövéssel csak annyit ért el, hogy David de Gea nem aludt el a kapufának támaszkodva,

 

Herrera a 32. percben zseniális keresztlabdát küldött a meccsen sokat vállaló Ashley Youngnak, aki az alapvonalnál elérte a játékszert, azonnal beadott, Wayne Rooney elesett, a játékvezetõ pedig büntetõt ítélt. Megköszönhettük neki, mert igen szépen megette az esetet. Az ítéletet a "sértett" hajtotta végre, és talán a sors visszaadott valamit a Valenciának abból, amit egy perce elvett, mivel a csatár kapufára lõtte a labdát, amely visszapattant a mezõnybe.

 

A félidõ egyik legszebb pillanata Darren Fletcher álompassza volt, amivel a védõk között kiugró Rooney-t óriási helyzetbe hozta...volna, ha az angol támadó nem rontotta volna el a labdaátvételt.

 

Rendkívül gyenge félidõ után egyik gárda sem érdemelt vezetést. 

 

Fordulás után hamar olyat láthattunk, amit a szünet elõtt nem: gólt. Négy perc sem telt el, Young szögletét röviden vágták ki a vendégek, Fletcher a 16-osról ellõtte a labdát, ami egy védõn még megpattant és a hálóban kötött ki.

 

 

Pár perccel késõbb Young nagyszerû átadásával Rooney mehetett kapura, de ahelyett, hogy õ maga fejezte volna be a támadást, bevárta a társakat, majd rosszul passzolt, így elhalt a lehetõség.

 

A menedzserek cseréltek, Louis van Gaal mindjárt négy új embert küldött be az utolsó 30 percre. Kellett is a friss erõ, mert a manchesteriek elképesztõ káoszt tudtak összehozni saját kapujuk elõtt. Rengeteg labdaeladás jellemezte a csapatot de Geától kezdve egészen Hernandezig. A Valencia sorra alakította ki a helyzeteket, Rodrigo elõbb Jones rossz helyezkedése után iramodhatott meg kapura, de az angol védõ beérte és szerelt, majd egy jobboldali szögletet csúsztattak kapura, de Chicharito a gólvonal elõl mentett.

 

A 71. percben szabadrúgást íveltek fel a tizenhatosra, a csereként beálló és mai napon születésnapos Tom Cleverley nagyon sután ért a labdába, gólpasszt adva Rodrigónak, aki közelrõl kiegyenlített. Sõt, egy perccel késõbb majdnem 1-2 lett, Jesse Lingard mellett könnyedén elfutott Rodrigo, beadása üresen talált egy társat, aki azonban 4 méterrõl kapu mellé passzolta a játékszert.

 

Az utolsó 15 percre beállhatott a United belga párosa is, a felkészülés során elõször. Marouane Fellaini minden megmozdulásánál ollézott az Old Trafford közönsége, a középpályás remekül állt be a meccsbe, sok labdát szerzett csapata számára.

 

Cleverley a 79. percben nagy labdát adott Rooney-nak, aki 15 méterrõl, senkitõl nem zavartatva kapu fölé lõtt, bár nem sokat tévedett. A másik kapu elõtt egy erõs lövés jött ki de Geáról, de a vércseként lecsapó csatár elõtt az utolsó pillanatban még sikerült menteni, így maradt az 1-1.

 

A meccs végét megnyomta a hazai csapat, de a tizenhatos elõtti passzolgatásból nem sikerült komoly helyzeteket kialakítani. Végül Blackett gondolta úgy, hogy felíveli a kapu elé, Alves kapus nagyon rosszul mozdult ki, elvétette a labdát, Fellaini köszönte szépen, mellel levette, majd a kapuba passzolt, megszerezve a United gyõztes találatát.

 

 

Talán a felkészülés leggyengébb találkozóját játszotta a csapat, de ami jó jel tavalyhoz képest, hogy az ilyen meccset is meg tudta nyerni.

 

 

REUNITED14

Manchester United 2-1 Valencia

Old Trafford

 

United: De Gea - Jones, Smalling(M.Keane 61), Blackett - Young(Kagawa 61.), Fletcher(Cleverley 61.), Herrera(Fellaini 75.), James - Mata(Lingard 61.) - Rooney, Hernandez(Januzaj 75.)

Nem használt csere: Amos

 

Valencia kezdõ: Alves - Barragan, Vezo, Otamendi, Gaya - Parejo, J. Fuego, André Gomes - Feghouli, Alcacer, Rodrigo

 

Gólszerzõ: Fletcher 49', Fellaini 91' illetve Rodrigo 71'



REUNITED14

Manchester United 2-1 Valencia

Old Trafford

 

Gólszerzõ: Fletcher 49', Fellaini 91' illetve Rodrigo 71'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!