Rafael játszhat

Louis van Gaal megerõsítette, Rafael da Silva egészséges és játékra alkalmas, így ott lehet a Swansea ellen szombaton, mikor a walesiek az Old Traffordra látogatnak.


A brazil védõ hamar kilépett az amerikai túráról, hiszen lágyéksérülést szenvedett és idõ elõtt visszatért az Aon Training Complex-be. Az idei szezon elõtt ráadásul kételyek merültek fel a játékos hosszú távú erõnléti állapotával kapcsolatban is.

 

Azonban az MUTV-nek adott exkluzív interjúja során a menedzser pozitív hírekkel szolgált Rafaelrõl: "Rafael bevethetõ. Sérült volt, de már rendelkezésre áll.Tegnap edzett és jól volt, de meglátom majd, volt-e valami reakció. Szóval játszhat, ha játszatni akarom."

 

Van Gaal ismét elmondta, véleménye szerint Robin van Persie még nem áll készen, miután hosszabb nyaraláson vett részt a világbajnoki szereplését követõen és ugyanez mondható el a belga párosról, Marouane Fellainirõl és Adnan Januzajról.

 

"Robin még le van maradva, mivel Hollandia nagyon jól szerepelt a világbajnokságon és ezért legalább három hét pihenésre volt szüksége. Ugyanez volt Fellainivel és Januzajjal, akik szintán jól szerepeltek Brazíliában. Három hetet kaptak, de Robin egy héttel tovább kint volt, így õ jött vissza legkésõbb és még nincs azon a szinten, hogy játsszon."

 

 

Jonny Evans és Luke Shaw sérülései miatt valószínûleg Reece James és Tyler Blackett is pályára léphet szombaton, de annak ellenére, hogy remekeltek a fiatalok, van Gaal nem gondolja azt, hogy hosszú távú megoldást jelenthetnek idén.

 

A menedzsert megkérdezték arról is, hisz-e a fiatalokban: "Természetesen, különben nem kaptak volna meccset Amerikában vagy a Valencia ellen! Õk már játszottak és elégedett voltam velük. Ezekkel a fiatalokkal olyanokat legyõztünk, mint a Valencia, a Real és a Liverpool."

 

"Játszottak ezeken a találkozókon, így én már teljes mértékben bízom bennük. Szükségük van a szintre és nekik van is egy szintjük, de természetesen a Manchester Unitednél nekünk csúcsszintre van szükségünk. Most, talán ez a szint még kicsit alacsonyabb."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!