Rio kiköszörülné a birminghami csorbát

Rio Ferdinand reményei szerint a Manchester United nem ott kezdi meg a 2011-es naptári évet, ahol a 2010-est abbahagyta - azaz újabb fontos pontokat nem hullajt Birminghamben.


A listavezetõ együttesnek nem igazán kell búcsút vennie Birmingham városától, ugyanis szombaton, Újév napján újra visszatérnek Anglia második legnagyobb városába - amikor Sir Alex Ferguson legénységét a West Bromwich Albion látja majd vendégül. Rio Ferdinand, a csapat védõje reményeit fejete ki, hogy az újonc ellen minden szempontból jobban sül el a mérkõzés, hiszen a keddi eredmény feledtetése mellett a West Brom elleni októberi 2-2 se ad okot a büszkeségre.

 

"Három ponttal a tarsolyunkban kellett volna elhagynunk Birminghamet, de most már a következõ mérkõzésre figyelünk, hogy ott minden rendben menjen" - kezdte az angol válogatott csapatkapitánya a MUTV-nek.

 

"Úgy gondolom, a mérkõzés egészét nézve mi érdemeltük volna meg a gyõzelmet a St. Andrewsban. Az elsõ félidõben nagyon kemény harcot vívtunk a Birminghammel, de a második félidõben sokkal bíztatóbban alakultak számunkra a dolgok. Jól járattuk a labdát, és a gyõzelem ízét is megéreztük, amikor Berba megszerezte a vezetõ gólunkat."

 

"Ilyen helyzetben minden csapat arra törekszik, hogy minél hamarabb lezárja az elvarratlan szálakat, de nekünk ez nem sikerült. Nagyon érzékenyen érintett minket, hogy ilyen késõn kaptuk be az egyenlítõ gólt."

 

 

"Még Nicola Zigic is azt mondta a mérkõzést követõen, hogy kezezett a gólt megelõzõen" - tette hozzá Ferdinand, megemlítve, hogy tiszteletre méltónak tartja azt, ahogy a City hozzáállt a mérkõzéshez.

 

"Azt nyújtották, amit elvárhat tõlük az ember egy ilyen helyzetben. Maximálisan kiszolgálták a szurkolóikat, mindent megtettek a siker érdkeében."

 

"Az ilyen dolgok teszik olyan naggyá a Premier Leaguet, mint amilyen. Hétrõl-hétre különbözõ feladatokat kell megoldanod, és ez a birminghami egy igazán különleges dolog volt."

 

A Vörös Ördögöknek az Újév elsõ napján egy sebzett vaddal kell majd szembenézniük, ugyanis a West Brom mindkét Karácsonyi mérkõzését elvesztette - elõbb a Bolton ellen 2-0-ra, majd a Blackburn Roverstõl kaptak ki 3-1-re. A manchesterieknek egy Hawthornsban aratott esetleges gyõzelem létfontosságú lenne a bajnoki címért folytatott harcban, ahol meglepetésre a Manchester City és az Arsenal is nagyon közelrõl liheg a nyomukban, míg a negyedik helyezett Chelsea és a mögöttük tanyázó Tottenham is veszélyként leselkedhet a csapatra.

 

"Nagyon nyílt a helyzet, még legalább öt csapat van versenyben, és közölük bárki kikerülhet végsõ gyõztesnek. Mi szeretnénk lenni azok, ezért pedigm indent megfogunk tenni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!