MK Dons 4-0 Manchester United

Az MK Dons olyan arányban nyert a United ellen, ahogyan a Unitednek kellett volna az MK Dons ellen.


Louis van Gaal teljesen felforgatott csapatot küldött pályára, csupán David de Gea maradt a vasárnapi kezdõcsapatból. Bekerült a csapatba Marnick Vermijl, Saidy Janko, Reece James, Michael Keane és Nick Powell is.

 

Visszatért a kezdõbe Jonny Evans is, aki csapatkapitányként lépett pályára, ám az õ orbitális hibájából született a Dons vezetõ találata a 25. percben, amikor a tizenhatoson belül passzolt ellenfélhez, De Gea kifutott a labdára, de az Grigg elé került, aki így már üres kapuba passzolhatott.

 

Pedig jobban kezdtek a Vörös Ördögök, Powell és Javier Hernandez is próbálkozott, majd Shinji Kagawától kapott nagy passzt Welbeck, de Martin kapus menteni tudott elõle.

 

A bekapott gól nem tett jót a manchesteri játéknak és a félidõben alig alakított ki helyzetet a vendéggárda.

 

Sõt, inkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak és a két kapus közül De Geának akadt dolga a lefújásig, amikor Carruthers lövését kellett hárítania.

 

A félidõ krónikájához hozzátartozik még, hogy sérülés miatt shinji Kagawát le kellett cserélni már a 19. percben, helyére Adnan Januzaj állt be.

 

Fordulás után van Gaal cserére szánta el magát, Janko helyére Andreas Pereira személyében újabb támadót küldött pályára, ám semmivel nem lett jobb a United támadójátéka. Ráadásul mivel Powellt is lehozta a menedzser, a középpálya átjáróházzá változott, aminek meg is lett az eredménye. Michael Keane adta el a labdát, a Dons lerohanta a manchesterieket, majd egy baloldali beadás Grigget találta meg, aki vállal megalázó gólt szerzett, megduplázva saját és csapata góljai számát.

 

Nem sokkal késõbb Reeves kiváló labdával ugratta ki az éppen beálló Afobe-t, aki kíméletlenül vágta a kapuba, 3-0 a hazaiaknak.

 

James Wilson próbált válaszolni, de tekerését Martin kiszedte a felsõbõl, majd Hernandez beadása mindenki lába alatt suhant el.

 

A hazaiak Powellje ugorhatott ki a 75. percben, De Gea azonban hárítani tudott, maradt a 3-0.

 

És amíg Januzaj csak kapufáig jutott, Afobe még duplázni tudott. Úgy tûnik, a United ma nem csak Di Mariát vette meg, de még egy méretes zakót is sikerült szereznie.

 

James Wilson volt az egyetlen, aki akart ezen a találkozón, de neki sem volt szerencséje, fejesét Martin kifogta, majd megismerkedhettünk a Maribor edzõjével is, miután valamelyik munkatárs a vezérlõben rákönyökölhetett egy olyan gombra, amire nem kellett volna.

Ilyen lelketlen, fejetlen játékot még az elõzõ szezonban sem mutatott a gárda, fõleg nem egy harmadosztályú csapat ellen. Itt volt a lehetõség, hogy mivel nincs BL, minél több meccset játszhasson a csapat, errefel egy ilyen produkcióval rukkolt elõ a gárda.

 

 

 

Capital One Cup, 2.forduló

MK Dons 4-0 Manchester United

Stadium MK

 

MK Dons: Martin, Baldock, Lewington, Kay, McFazdean, Ali, Potter, Bowditch(Powell 56.), Reeves, Carruthers(Green 59.), Grigg(Afobe 66.)

Pad: McLoughlin, Spence, Randall, Hitchcock

 

United: De Gea - M Keane, Evans, Vermijl - Janko(Perreira 46.), Powell(Wilson 57.), Anderson, James - Kagawa(Januzaj 19.) - Hernandez, Welbeck

Pad: Amos, McNair, Thorpe, Zaha

 

Gólszerzõ: Grigg 25', 63', Afobe 70', 85'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!