Everton 3-3 Manchester United

Vezetett az Everton, majd fordított a United, végül két gólt szereztek a hazaiak a hosszabbításban. Rooney-t pihentette Sir Alex.


A meccs elõtt leginkább várt találkozás nem jött össze Wayne Rooney és az Everton szurkolói között. Sir Alex Ferguson nyilvánvaló okok miatt pihentette a válogatottban ismét gólt szerzõ támadót. A meccs elõtt elmondta, hogy nem akarja kitenni Rooneyt a szurkolók haragjának, ezért pihenteti, de a keddi, Rangers ellni BL-meccsen számít rá.

 

Érdekesség, hogy a United kezdõcsapata 30 éves és 277 napos, ami a most futó szezonban a legmagasabb. Az Everton valódi csatár nélkül kezdte a meccset, de cseppet sem defenzíven. Az elsõ tíz perc egyértelmûen a hazaiaké volt, Pienaar szabadrúgása után a lécet is súrolta a labda.

 

A 15. percre kezdett magához térni a Manchester United, John O’Shea kapáslövésére Howard mozdulni sem tudott, de a kapufa segített neki.

 

A félidõ közepén Nanit kellett ápolni, akinek egy ütközés után felrepedt a szája, de tudta folytatni a meccset.

 

A 32. percben Nani gurított le egy szabadrúgást, amit Paul Scholes, augusztus legjobbja lõtt el kapásból. A labda megpattant, deTim howard hatalmas bravúrral, estében lábbal védett.

 

A 39. percben vezetést szerzett az Everton. Egy felívelt labdát Patrice Evra számított el, így Mikel Arteta egyedül vezethette a labdát Edwin van der Sar kapujára. Elsõre védett a holland, de a labda Leon Osman elé pattant, aki továbbpasszolta Steven Pienaar elé, a dél-afrikai már nem hibázott, 1–0.

 

A 43. percben máris jött a válasz, Nani húzta meg a jobbszélen, beadására remekül érkezett Darren Fletcher, 1–1.

 

A hosszabbításban Dimitar Berbatov kapáslövése kerülte el centikkel Howard kapuját.

 

 

 

 

A fordulás után hamar megérkezett a United vezetõgólja is. Nani szögletét még kifejelték, de a labda maradt a vendégeknél. Ismét a portugál ívelt középre, Nemanja Vidics közeli fejesét Howard nem védhette, 1–2.

 

Ezután felváltva zajlottak az események a két kapu elõtt, a legnagyobb helyzetet Nani hagyta ki. A 66. percben Scholes adott remek labdát Dimitar Berbatovnak, a bolgár nem hibázott, 1–3.

 

 A 72. percben Baines szabadrúgása kerülte el nem sokkal a vendégkaput, van der Sar ezúttal tehetetlen volt.

 

A hosszabbításban aztán olyan dolog történt, amire nem sokan számítottak, feltámadt az Everton és két perc alatt ledolgozta hátrányát. Elõbb Cahill fejelt gólt Baines beadása után 2-3, majd Mikel Arteta lövése talált utat a vendégek kapujába. 3-3

 

A lefújás után David Moyes került összetûzésbe a játékvezetõvel, de nem derült ki miért. Izgalmas, fordulatos meccsen döntetlennel végeztek a csapatok.

 

Everton – Manchester United 3–3 (1–1) gólszerzõk: Pienaar 39., Cahill 91., Arteta 93. illetve Fletcher 43., Vidics 47., Berbatov 66.

 

Everton: Howard; Hibbert (Coleman 69.), Jagielka, Distin, Baines; Osman, Heitinga (Yakubu 69.), Arteta, Pienaar, Fellaini; Cahill.

Cserék: Mucha, Biljaletdinov, Beckford, Neville, Gueye
 

 

Man Utd: Van der Sar; Neville, Vidics, Jonathan Evans, Evra (Pak 81.); Scholes, O'Shea, Fletcher; Nani, Berbatov, Giggs
Cserék: Kuszczak, Owen, Smalling, Rafael Da Silva, Macheda, Gibson.

Vezette: Martin Atkinson

 

FourFourTwo.hu


sss

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!