Young: Öt kedvenc United meccsem

Ashley Young a United Uncovered címû lapnak nyilatkozott öt kedvenc United meccsével kapcsolatosan, melyeket látott vagy átélt.


1. United 8 - 2 Arsenal, Old Trafford
Premier League, 2011. augusztus. 28.

Ezt tenném az elsõ helyre! Ez a meccs maradt meg leginkább a fejemben. Mikor gólt szerzel az mindig örömmel tölt el és, ha másodszor is betalálsz, az mindennél jobb. Az a nap hihetetlen volt. Minden alkalommal, mikor kapura törtünk találatot értünk el és emlékszem a meccs után azt mondtam, hogy még több gólt kellett volna lõnöm. Minden egyszerûen csak megtörtént, nem hiszem, hogy az Arsenal játékosai tudták mi történik körülöttük!

2. Manchester United 1-1 Chelsea (Nyert a United 6-5-re tizenegyesekkel), Luzhniki Stadion
Bajnokok Ligája döntõ, 2008. május. 21.

Nagyon nagy meccs volt, azon pillanatok egyike, melyrõl úgy hiszed, ez lesz a te napod. Én is szeretnék majd részt venni egy ilyen meccsen. Következett a büntetõpárbaj és az a pillanat, mikor vagy belövöd vagy elrontod. A Unitednek akkor egy nagyszerû kapusa volt [Edwin van der Sar] és meg is nyerték a döntõt - úgy gondolom ez lehet a legjobb érzés egy játékos számára.

 

 
3. Manchester United 2-1 Bayern München, Nou Camp
Bajnokok Ligája döntõ, 1999. május. 26.

Többek között emlékszem erre a meccsre. Azt hiszem néhány ember arról írt, hogy a Unitednek vége és nem gondolta volna senki, hogy megfordítják a meccset a maguk javára, de láthattad azt a szellemet, amirõl beszélünk, amirõl mi mindig beszélünk és ez megfordította az állást. Látni lehetett Ole [Gunnar Solskjaer] gólját egy tökéletes pillanatban, de számomra Peter Schmeichel ünneplése volt a legbrilliánsabb. Ha láttad ezt a mérkõzést, soha nem felejted el.

 

 

4. Manchester United 3-0 Aston Villa, Old Trafford
Premier League, 2013. április. 22.

Ez egy nagyszerû este volt számunkra, megnyertük a bajnokságot és Robin [van Persie] mesterhármast szerzett. Én igazából a kórházból néztem végig a találkozót, mert egy mûtétem volt aznap. Én csak reménykedhettem benne, hogy megszerezzük a gyõzelmet és nem is kívánhattam volna jobb kezdést. Aztán az a passz Wazzától [Wayne Rooney] a második Robin találatnál sortûz alatt...tudtuk, hogy megnyertük a trófeát, ha az a lövés bemegy. Nem volt alkalmam arra, hogy a srácokkal ünnepeljek, ami kiábrándító volt, de a lelkem ott volt és nagyszerû érzés volt megszerezni az elsõ medálomat.

5. Manchester United 2-1 Aston Villa, Wembley Stadion
Ligakupa döntõ, 2010. február. 28.

Az a döntõ mérkõzés volt számomra, mikor elõször láthattam testközelbõl a United csapatszellemét. A 2010-es Ligakupa döntõ és én akkor még szemben álltam a Manchester United-el Aston Villa játékosként. Korán összehoztunk egy büntetõt, miután Vidát [Nemanja Vidics] le kellett volna küldeni a pályáról! Azonban ez nem történt meg. Vezettünk 1-0-ra és kényelmesnek éreztük magunkat, de emlékszem MO [Michael Owen] betalált és ismét láthatóvá vált a United szelleme, miután visszahozták magukat a játékba és meg is nyerték a találkozót. Legyökerezett a lábunk, õk pedig csak mentek folyamatosan a Unitednél megszokott fantasztikus szellemmel.  

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!