A United nem engedte Cleverley-t az Evertonhoz

Roberto Martinez szerint az Evertonnak azért nem sikerült kölcsönvennie Tom Cleverley-t a Manchester Unitedtõl, mert a rekordbajnok riválisnak tekinti a Stolverkosokat.


Martinez korábban már dolgozott a középpályással, még mikor a Wigan csapatánál voltak mindketten és a nyáron szerette volna kölcsönvenni õt a teljes szezonra, ám az Evertonnak végül ki kellett szállnia a licitbõl.

 

Cleverley késõbb az Aston Villához csatlakozott, ám Martinez utalt rá, hogy a következõ nyáron leigazolná a játékost.

 

"Nagy csodálója vagyok Tomnak" - mondta Martinez. "Volt egy lehetõség rá, hogy az átigazolási idõszak utolsó napján megszerezzük, de különbözõ okok miatt nem történhetett meg végül. Nem hiszem, hogy csak egy szempont lett volna ebben a dologban."

 

"Az anyaklub hoz döntést errõl. Lehet, hogy csak nem akarták kölcsönadni egy olyan klubhoz, amely veszélyt jelent rájuk és amelyik elõrébb végzett tavaly, nem tudom."

 

 

Az Everton és a United között tavaly nyáron feszült volt a hangulat, miután David Moyes elhagyta a Goodison Parkot és az Old Traffordra tette át székhelyét és vitte volna magával Leighton Baines-t és Marouane Fellainit. Utóbbi játékost végül sikerült is leigazolnia a skót menedzsernek.

 

"Nem hiszem, hogy rossz hangulat lenne a két klub között. Az elnöknek (Bill Kenwright) nagyon jó kapcsolata van a Manchester Uniteddel és mint egy labdarúgó klub, nem beszélhetünk semmi olyanról, hogy savanyú lenne a szõlõ."

 

"Olyan információnk volt, hogy a játékost nem lehet kölcsönvenni. Ha ránézel az elõzõ szezon sorrendjére, mi az ötödikek lettünk, õk kicsit hátrébb végeztek, ebben a tekintetben érthetõ ez."

 

"De ugyanakkor az Aston Villa jól kezdte a szezont, erõs csapatuk lesz. Ám errõl már nem tudok nyilatkozni, ez a Manchester United döntése. Örültem annak, hogy Cleverley megszerezhetõ, de végül nem jött össze."

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!