Rio: A gyõzelem az gyõzelem

Rio Ferdinand elismerte, a West Bromwich Albion elleni Újévkor rendezett mérkõzésen alulmúlták képességeiket, azonban csakis a gyõzelem számít ez esetben is.


A Vörös Ördögöknek nehezére esett a labdatartás a Hawthornsban rendezett mérkõzés nagy részében, emellett megúsztak egy biztosnak hitt bekapott gólt Peter Odemwingie kihagyott tizenegyese nyomán. Azonban a gyõzelemhez elengedhetetlen volt Wayne Rooney és a csereként beállt Javier Hernandez találata, amely a csapatnak ebben az idényben mindössze a második idegenbeli sikere volt, és ezzel újabb lépést tehettek 19. bajnoki elsõségük felé.

 

"Nagyon nehéz dolgunk volt ma" - mondta Ferdinand a Sky Sports-nak.

 

"Hatalmas dicséret illeti a West Bromot - jó játékkal rukkoltak elõ, nem félték járatni a labdát. Minden oldalról veszélyes támadásokat vezettek, különösen az elsõ félidõben."

 

"Azokban a helyzetekben, amikor nem vagy teljesítményed csúcsán - ez pedig ránk ma különösen igaz volt - csak a három pont megszerzése számít. Ideális esetben mindenki szeretné szép játékkal megnyerni a mérkõzését - ez ilyen egyszerû. Engem azonban nem érdekel hogy nyerünk. Mind a játékosok, mind pedig a szurkolók boldogan térhettek vissza a mai napon Manchesterbe."

 

 

Kevesen gondolták volna, hogy vért kell izzadnia a csapatnak Wayne Rooney korán megszerzett vezetõ gólját követõen, amely egyébként Patrice Evra beadása után született, és ami csak az elsõ akciógólja volt a szezonban az angol klasszisnak.

 

Ferdinand, aki közeli barátja Rooneynak, elárulta, nagyon fontos volt a csatár számára hogy bevette a West Brom kapuját, és támogatásáról biztosította válogatottbeli csapattársát, hogy folytassa a most megkezdett sorozatát.

 

"A gólínségét mindenki nyomon követhette, és biztos vagyok benne, hogy ez nagyon nem segített neki. De a gólját követõen most már túlléphet ezen - mi pedig ebbõl csak profitálhatunk." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!