LvG: Az újaknak is meg kell tanulniuk angolul

A Vörös Ördögök menedzsere boldog, hogy a saját spanyol tudását használva megérteti magát az újakkal, de ragaszkodik hozzá, hogy a következõ szezontól mindezt angolul tegyék.


A Vörös Ördögök öltözõje részben latin nyelvû lett, de a menedzser, Louis van Gaal nem akarja, hogy az Old Traffordból a késõbbiekben "El Teatro de los Suenos" legyen.

 

Ez spanyolul azt jelenti, hogy az Álmok Színháza. Van Gaal csapatának kerete jelenleg több spanyolból, argentinból, és más dél-amerikai játékosból tevõdik össze, és fennáll annak a veszélye, hogy a Unitedbõl "Los diablos rojos" legyen. (Vörös Ördögök spanyolul)

 

Sir Alex Ferguson korszaka idején ritkábban fordult elõ ennyi külföldi játékos leigazolása. A United korábbi hagyománya volt, hogy az angol válogatott csapat gerincének nagy részét az Old Traffordról érkezõ játékosok alkották.

 

A triplázás évében a csapat tagjai, akik egyben angol válogatottak is voltak: David Beckham, Gary Neville, Phil Neville, Paul Scholes, Nicky Butt, Teddy Sheringham, Wes Brown és Andrew Cole. Õk alkották hosszú ideig a Vörös Ördögök kemény magját.

 

 

Fergie utolsó szezonja a 2012/13-as volt, amikor is a keretben angol játékos volt Michael Carrick, Paul Scholes, Tom Cleverley, Danny Welbeck, Wayne Rooney, Ashley Young, Rio Ferdinand, Phil Jones és Chris Smalling, akik mind hozzájárultak a United 20. címéhez.

 

Elõzõ szombaton a QPR elleni kezdõ 11-ben csak a saját nevelésû Tyler Blackett, és az Everton nevelés, Wayne Rooney volt angol nemzetiségû játékos.

 

A QPR meccs elõtt a Vörös Ördögök közül spanyol anyanyelven beszélhettek: David de Gea, Juan Mata, Ander Herrera, Angel di Maria, Marcos Rojo és Radamel Falcao.

 

Igazság szerint többen már beszélnek angolul, és Falcao angolját is megdicsérte van Gaal a sajtótájékoztatón, de mindenkinek angolra kell váltania. A tolmács csak egy ideiglenes megoldás.

 

 

"De ha egy ilyen csoport tagja vagy, hajlamos lehetsz könnyebben visszatérni az anyanyelvedre, ami jóval kényelmesebb érzetet adhat. Ezután klikkek alakulhatnak ki a csapaton belül."

 

Ugyanakkor úgy tûnik, hogy jelenleg a tolmács a legelfoglaltabb ember az Old Traffordon, mint aki folyton ellenõrzi a játékosok háziját.

 

Van Gaal szerint a szezon végére mindenki folyékonyan fog angolul beszélni.

 

"Tudják, az összes spanyol nyelvû játékosomnak már két hete elkezdõdött az angol nyelvtanfolyam."

 

"Csak két hete készülünk erre, mert korábban az USA-ban voltunk, majd jöttek a válogatott szünetek. De én tudok spanyolul, így néha könnyebb a pályán kommunikálni. De ígérem, egy éven belül meg kell tanulniuk angolul."

 

 

Bár lehet, hogy az eddigieknél több nemzetiségû lett a United kerete, a csapatnak szüksége van a nagyszerû külföldi játékosokra, hogy versenyképesek lehessenek az angol bajnokságban.

 

Sajnos az angol játékosok kárára is, de a csapatnak a saját érdekeit kell szem elõtt tartania, és elkerülni annak a lehetõségét, hogy a United játékának minõsége visszaessen. A futball világa folyamatosan változik, és a Vörös Ördögöknek is reagálniuk kell erre.

 

Fergie hihetetlen sikereit meghozó, hagyományos alapokon nyugvó módszerei már elavultak. Utódja, David Moyes sem volt képes megvalósítani azt a spanyol típusú játékszemléletet, amit máshol sikeresen alkalmaztak.

 

A United nyári igazolásai egy teljesen már felfogást hozhat. A spanyol vonal a holland klubvezetéssel párosulva lehet a gyógyír arra, hogy a "dias de gloria" (diadalmas napok) visszatérhessenek az Old Traffordra.  

 


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!