Betekintés Giggs munkájába

Louis van Gaal betekintést engedett az õ jobb kezének, Ryan Giggs-nek felelõsségteljes munkájába. Egyúttal felfedi, hogy a Manchester United legendája veszi át az irányítást, amikor a játékosokat az aktuális ellenfélbõl kell felkészíteni.


Giggs 2013 nyara óta az edzõi stáb tagja, amikor is David Moyes vette át a klub vezetését a leköszönõ Sir Alex Fergusontól. Majd a szezon utolsó négy mérkõzésén vette át ideiglenesen a csapat irányítását. A walesi szakember megmaradt az új játékrendszer mellett, mint megbízott menedzser. Míg van Gaal egyik honfitársa, Marcel Bout felderítette az ellenfél játékát, addig Giggs kiállt a csapat elé, és leadta a kapott információkat.

 

"Igen, õ vázolja fel az ellenfelet" – mondta van Gaal vasárnap egy újságírónak.

 

"Marcel Bout, az elemzõm feltérképezi az ellenfeleket a saját meccseiken, és a megszerzett tapasztalatokat átadja Giggs-nek, aki ezekbõl vázlatokat készít. Elsõként ellenõrzöm, majd ezután Giggs ezt prezentálja a játékosoknak. Másnap pedig megpróbáljuk az edzéseken szimulálni az ellenfeleink várható játékát."

 

 

Arra kéri, hogy vegyenek elõ valami olyan taktikát, amihez a United játékosai már hozzászokhattak, mint például az amerikai felkészülési tornán az Internazionale, Real Madrid, vagy a többi csapat ellen alkalmazott játékfelfogást. Ezen a héten, a keret tagjai a Leicester City ellen alkalmazzák az edzéseken gyakoroltakat, melyet Giggs-tõl és természetesen van Gaaltól kapták utasításba.

 

"Mindig nagyon alaposan felkészülök a mérkõzésekre" – fûzte hozzá a menedzser. „Négy dologra is odafigyelek a Leicester által képviselt játék kapcsán. Többek között az egyik, hogy náluk egy jóval gyengébb csapattól, a Shrewsbury-tõl kikaptak a Ligakupában. Tudok mindent a csapatról, minden egyes játékosukról, a cseréikrõl, akiket beállíthatnak, még a stadionjukban lévõ légkörrõl is, és még azzal is tisztában vagyok, miként végzik majd el a kezdõrúgást. Egy szóval, mindent tudok róluk.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!