Van Gaal: Rooney a középpályán játszik

Louis van Gaal nincs megelégedve Wayne Rooney csatárposzton nyújtott teljesítményével, úgy hiszi, Radamel Falcao jobb teljesítményre képes ott nála, így a United csapatkapitánya a középpályán kaphat helyet, ami arra utalhat, Juan Mata nem lesz alapember.


A United vasárnap 5-3-ra kikapott a Leicester City-tõl úgy, hogy már 3-1-re is vezetett. A 20-szoros angol bajnok így már második vereségét könyvelhette el az idei bajnokságban és öt pontjával csupán a 12. helyen áll jelenleg.

 

A King Power Stadiumban lejátszott találkozót megelõzõen a holland menedzser megmagyarázta, miért azt a kezdõcsapatot nevezte meg, melyben Robin van Persie partnere Radamel Falcao lett, Juan Mata 10-es posztján pedig Wayne Rooney szerepelt.

 

"Jól játszottunk, de javulhatunk és nem voltam megelégedve Rooney-val csatárként, Matával pedig középpályásként, ezért változtattam" - nyilatkozta a menedzser a találkozót megelõzõen.

 

"Rooney több poszton is képes játszani, õ egy multifunkciós játékos, én pedig kipróbáltam csatárként. Jól játszott, de nem látványosan jól, Falcao pedig egy csatár, aki szerintem jobban tud teljesíteni ott."

 

Van Gaal a hétvégén ismét 4-3-1-2-es felállásban küldte ki csapatát, melyben Rooney a két csatár mögött kapott szerepet és miután pénteken épp arról tett említést, hogy a kapitánynak kiváltságai vannak, így meglehet, hogy Mata ezentúl leginkább a kispadon kezdi majd a találkozókat.

 

 

Arról, hogy esetleg más poszton játszhat, Rooney így vélekedett: "Szélen is el tudom végezni a feladatomat, ahogyan elöl. Mindez az adott mérkõzés helyzetétõl, valamint attól függ, a menedzser mit akar látni tõlem."

 

A 28 éves játékos azt is elmondta, immár másabb játékos, mint korábban volt: "Nem vagyok már ugyanaz a játékos, aki voltam. Úgy érzem, fejlõdött a játékom. Úgyhogy egyetértek azokkal, akik szerint változott a játékom. Amikor fiatalabb voltam, túl sokat futottam, aztán nem volt energiám arra, hogy gólszerzési lehetõségbe hozzam magam a tizenhatoson belül."

 

"Okosabb játékossá váltam, már tudom, mikor kell befutni a kapu elé, mikor nem, minek következtében több lehetõség adódott elõttem  és sokkal több gólt szereztem."

 

Közben Marouane Fellaini ismét edzésbe állt, bár várhatóan a West Ham ellen még nem áll a csapat rendelkezésére, hiszen csak hat napot edz addig azután, hogy egy hónapja bokasérülést szenvedett.

 


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!