Manchester United 2-1 West Ham United

A Vörös Ördögök - Rooney fegyelmezetlensége miatti - emberhátrányban is meg tudták õrízni elõnyüket, bár az utolsó 30 perc igen nehéz volt a csapat számára.


Mivel a belsõ védõk majd mindegyike sérült, így Louis van Gaal a fiatal Paddy McNairt tette be a kezdõcsapatba, míg a padon Tom Thorpe kapott helyet.

 

Jól indult a találkozó, leszámítva Song ámokfutását, aki két alattomos szabálytalanság után megkapta sárgáját három perc után. Öt perc után pedig már vezettek a hazaiak. Rafael remekül futott el a jobb szélen, majd okosan gurított Wayne Rooney elé, aki a hosszúba tekert.

 

 

Egy perccel késõbb Daley Blind pocsék hazaadására csapott le Enner Valencia, ám lövése elkerülte a kaput. David de Gea ki sem mozdult a kapujából a labdára.

 

Az elõny tudatában sem állt vissza a Manchester, bár a londoniak próbáltak már az ellenfél térfelén labdát szerezni. Ez nem sokszor sikerült nekik, a United pedig képes volt lövésekkel lezárni támadásaikat, de sem Robin van Persie, sem Radamel Falcao, sem Angel Di Maria nem talált kaput.

 

A 21. percben ismét Rafael remek felfutása okozott gondot az ellenfél védelmének, újra jól gurított Rooney-hoz, kinek lövésést sikerült blokkolniuk a vendégeknek. Egy perccel késõbb Ander Herrera szerzett labdát a középsõ harmadban, Falcao kapott labdát, majd adott egy remek átadást van Persie-hez, aki jobb lábára cselezett, majd ugyanazzal lõtt a hosszú alsóba, 2-0.

 

 

Sõt, nem sokkal késõbb egy csodás támadás végén akár újabb gólt szerezhetett volna van Gaal csapata, de Rooney beadását Tomkins még menteni tudta Falcao elõl.

 

A 34. percben van Persie varázsolt egy labdát Herrera elé, aki nagyszerûen gurított vissza Di Mariához, a szélsõ azonban csúnyán kapu mellé tüzelt.

 

Szinte a semmibõl szépített a WHU. Szöglethez jutott az ellenfél, ami jól szállt be, ám egy fejes után még a léc mentett, a kipattanót Sakho közelrõl azonban bevágta.

 

A szünet elõtt már nem változott az eredmény, pedig a United elõtt adódott még 1-2 lehetõség, de sajnos nem sikerült értékesíteni azokat.

 

Fordulás után kissé lassan indult be a hazai gépezet és a West Ham akarata érvényesült az elsõ tíz percben, mégis a legnagyobb lehetõség a manchesteriek elõtt adódott, Falcao lövésénél Adrian azonban nagyot védett.

 

Ugyanígy tett de Gea a túloldalon, amikor Sakho próbálkozását hárította a rövid kapufánál.

 

Az 59. percben Rooney hátulról megrúgta ellenfelét, amiért Lee Mason azonnal kiállította a manchesteri csapatkapitányt, teljesen jogosan. 

 

 

Bõ 30 percig emberhátrányban kellett játszania a csapatnak, amelybe idõközben beállt Darren Fletcher és Antonio Valencia is, megerõsítve ezzel a csapat középpályás védekezését. 

 

A pályán maradt 10 játékos - vagy inkább a 9 mezõnyjátékos - elképesztõ nagyot dolgozott védekezésben, a debütáló McNair több alkalommal is szinte utolsó emberként, vagy a kapu torkából mentett hatalmasat. Sajnos a játék ezen idõszakban csakis a védekezésre épült, támadást nem is nagyon tudott vezetni a gárda, hiszen minden labdát kivágtak a játékosok a tizenhatosról, van Persie pedig 2-3 védõ gyûrûjében egyedül csak nagy ritkán tudta megtartani a labdát, és ha sikerült, akkor is inkább a labdatartás volt a cél.

 

 

A 89. percben járt a találkozó, amikor Jenkinson beadását Nolan közelrõl a hálóba küldte, ám a gólt les miatt nem adta meg Mason, jogosan. Igen csúnya lett volna, ha lesgóllal bukott volna pontokat a csapat. 

 

Az utolsó percekben még Adrian kapott sárgát, amiért a 16-oson kívül ért labdába, míg Sakho nem kapott sárga lapot Rafael elleni szabálytalanságáért, pedig ha kiállította volna - mivel volt már lapja - a játékvezetõ, egy szava nem lehetett volna.

 

Bár várható volt, hogy nem lesz egyszerû találkozó, végül talán még nehezebb volt, mint az az elsõ játékrész után várható lett volna, a Vörös Ördögök óriási védõmunkával megérdemelten tartották otthon a három pontot.

 

 

Premier League, 6.forduló

Manchester United 2-1 West Ham United

Old Trafford

 

 

Vezette: Lee Mason

 

United De Gea - Rafael, McNair, Rojo, Shaw - Blind, Ander Herrera(Valencia 74.), Di Maria(Thorpe 91.) - Rooney - van Persie, Falcao(Fletcher 65.)

Nem használt cserék: Mata, Januzaj, Lindegaard, Pereira

 

WHU: Adrian - Demel(Jenkinson 65.), Tomkins, Reid, Cresswell - Song, Amalfitano(C.Cole 61.), Poyet(Nolan 75.), Downing - Sakho, Valencia.

Nem használt cserék: Zarate, Vaz Te, Collins, Jaaskelainen

 

Gólszerzõ: Rooney 5', van Persie 22' illetve Sakho 37'

 

Sárga lap: Herrera illetve Song, Sakho, Adrián

 

Piros lap: Rooney


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!