De Gea: Rooney nélkül is menni fog

David de Gea szerint a Manchester United megbirkózik a csapatkapitány hiányával.


Wayne Rooney kénytelen lesz kihagyni az egész októbert, miután Stewart Downing elleni szabálytalansága miatt kiállította õt a játékvezetõ a szombati, West Ham elleni bajnokin. A Vörös Ördögök csapatkapitánya három meccsre szóló eltiltása azt jelenti, nem léphet pályára sem az Everton, sem a West Brom, sem pedig a Chelsea elleni bajnokikon. A 28 éves játékos kiesésével Juan Mata visszakerülhet a csapatba, aki az utóbbi találkozókon nem volt a kezdõben.

 

"Természetesen õ [Rooney] egy igen fontos játékosunk és õ a kapitány, de vannak más játékosaink, akik készenállnak ezekre a találkozókra" - mondta a spanyol kapus.

 

"Vasárnap nagyon fontos mérkõzésünk lesz. Rendkívül fontos pontokat szereztünk a WHU ellen tíz emberrel, egy roppant nehéz meccsen és ha sikerülne gyõzni az Everton ellen is, jó helyen lennénk a tabellán."

 

A hálóõr szólt néhány szót Rooney kiállításáról is:

 

"Természetesen piros lapot érdemelt, de úgy vélem, Wayne egy kiváló játékos és tovább fog lépni ezen."

 

 

Rooney kiesésvel Darren Fletcher a következõ a sorban, már ami a csapatkapitányi posztot illeti, hiszen a szezon elején õt választotta meg CSK-helyettesnek Louis van Gaal menedzser.

 

Ám miután Daley Blind a klubhoz igazolt, a skót játékosnak csupán a kispad jutott az elmúlt három találkozón, viszont de Gea úgy gondolja, Fletcher ragyogni fog, ha felkérik.

 

"Darren Fletcher a következõ a kapitányi sorban. Szerintem nagyszerû csapatkapitány lesz" - fûzte hozzá a kapus.

 

 


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!