Manchester United 2-1 Everton

A Manchester United nehéz mérkõzésen megérdemelten gyõzte le az Evertont.


Louis van Gaal menedzser visszatette a kezdõcsapatba Juan Matát, míg Robin van Persie-t csapatkapitánynak nevezte ezen a találkozón. Paddy McNair megtartotta helyét a kezdõben, míg a padon már ott volt Marouane Fellaini és James Wilson is.

 

Phil Neville - aki mindkét klubban szerepelt - a meccs elõtt azt nyilatkozta, szerinte a Unitednek nagy iramban kellene kezdenie, mivel a vendégek csütörtökön még Oroszországban fociztak egy EL-meccsen. Jó lett volna, ha így indult volna a találkozó, de ehelyett óvatos rajtot láthattunk. Bár a manchesteriek valamivel többet birtokolták a labdát és úgy tûnt, az õ akaratuk érvényesül, leginkább csak mezõnyben mutatott párharcok megnyerésében merült ki ez a fölény.

 

Bár Luke Shaw és Angel Di Maria beadásai után Radamel Falcaónak és van Persie-nek is volt helyzete - elõbbi próbálkozásánál Howard védett, utóbbi pedig nem talált kaput - nem igazán forgott veszélyben az Everton kapuja.

 

A 19. percben Shaw fellõtte a labdát Di Mariának, aki azonnal sarokkal továbbított Falcaónak, aki azonban csúnyán mellé tüzelt. A félidõ fele után kezdett egyre nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére a hazai csapat, Antonio Valencia labdaszerzése után Di Maria lõtt 30 méterrõl, de Howard nagyot mentett. A 25. percben Daley Blind lõtt kapu fölé, két perccel késõbb pedig már a Vörös Ördögöknél volt az elõny. Rafael - aki egész félidõben remekelt - nagyszerûen futott el a jobb szélen, beadásába egy védõ beleért, így került a játékszer a hosszún álló Matához, aki ahelyett, hogy lövéssel próbálkozott volna (hiszen rengetegen voltak elõtte), okosan gurított vissza Di Mariához, aki 15 méterrõl tekert a hosszú alsóba, 1-0 a Unitednek.

 

 

A kapott gól után feljebb lépett a liverpooli csapat és szögleteket is sikerült kiharcolnia, de veszélyes helyzetet nem tudtak összehozni. A 35. percben került elõször lehetõséghez Lukaku. Eddig a percig kiválóan fogta a belgát McNair, Baines ívelését azonban elszámolta a fiatal védõ, Lukaku levehette a labdát, majd lõtt, de David de Geát nem tudta megdolgoztatni.

 

Nem sok volt már hátra, amikor Baines beadását McNair fejelte ki Lukaku elõl, majd az utolsó másodpercben a tizenhatosra betörõ Hibbert ellen szabálytalankodott Shaw, amiért büntetõhöz jutott Roberto Martinez csapata. A tizenegyest Leighton Baines lõtte, de Gea azonban hárított, így van Gaal csapata elõnyben vonulhatott az öltözõbe. Egyébként ez volt Baines elsõ olyan büntetõje Premier League találkozón, amit kihagyott.

 

Fordulás után szinte semmit nem változott a helyzet, inkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Falcao elõtt két alkalommal is lehetõség adódott, de a kolumbiai egyelõre még nem talált be a hálóba.

 

Tíz perc telt el a félidõbõl, amikor a semmibõl kiegyenlített az Everton. Baines veszélyes beadására Naismith érkezett, akirõl lemaradt Shaw, így üresen fejelhetett, nem is hibázott, 1-1. Sõt, akár a vezetést is megszerezhette volna a vendég gárda, ugyanis négy perccel késõbb egy baloldali szögletet Jagielka csúsztatta meg a hosszú alsó felé, Falcao azonban a gólvonal elõtt ki tudta vágni a játékszert. Hatalmas mentés volt!

 

A csatár azonban nem csak góltól akarta megmenteni csapatát, hanem gólhoz is akarta segíteni azt, ami a 62. percben sikerült is. Di Maria kapott labdát, amit 25 méterrõl el is lõtt. Ami eddig kétszer sikerült, az összejött harmadjára is neki. Hiszen ismét egy olyan gólpasszt adott, ami egy rossz lövésbõl született, hiszen az argentin próbálkozása nagyon elkerülte volna a kaput, ám Falcao kirobbant a védelembõl és beletette a lábát a labda útjába, védhetetlen gólt szerezve, 2-1! Végre megtört a jég, remélhetõleg innentõl kezdve jön a többi is Falcao számára.

 

 

Az utolsó 20 percben változtatott van Gaal, behozta Tyler Blackettet Shaw helyett (aki megsérült), Falcaót James Wilson váltotta, majd Valencia helyére Fellaini állt be.

 

Az Everton mindent egy lapra feltéve támadott a legutolsó percekben, ám de Gea ma elképesztõ formában védett. Elõbb Osman helyzeténél mentett óriásit, majd az Everton játékosa ismét lövéshez jutott, a spanyol portás azonban az elõzõnél is nagyobbat hárított. Sõt, az utolsó pillanatokban, egy szöglet utáni kavarodás végén Oviedo 17 méterrõl leadott bombáját szedte ki a léc alól, megmentve csapatának a gyõzelmet, amivel jelen pillanatban a negyedik helyre lépett elõre a manchesteri alakulat.

 

 

Premier League, 7.forduló

Manchester United 2-1 Everton

Old Trafford, 75294 nézõ

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea - Rafael, McNair, Rojo, Shaw(Blackett 71.) - Blind - Valencia(Fellaini 79.), Di Maria - Mata - Falcao(Wilson 73.), van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Thorpe, Fletcher, Januzaj

 

Everton: Howard - Hibbert(Browning 78.), Jagielka, Stones, Baines - Barry, Besic - Pienaar(Ovied 64.), McGeady(Osman 77.), Naismith - Lukaku

Nem használt cserék: Joel, Gibson, Eto’o, Alcaraz

 

Gólszerzõ: Di Maria 27', Falcao 62' illetve Naismith 55'

 

Sárga lap: van Persie, Blind, Valencia, Wilson illetve Besic, Pienaar, Howard

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!