De Gea bízik a válogatottbeli részvételben

Miután a Manchester United kapusa hõsies teljesítményt nyújtott az Everton ellen, De Gea reméli, hogy õ is kiveheti részét a soron következõ 2016-os Európai Bajnokság kvalifikációs meccsekbõl.


Spanyolország nyerte a legutóbbi két Európa Bajnokságot 2008-ban, és 2012-ben. Kedden Szlovákiában vendégeskednek, majd vasárnap Luxemburg ellen lépnek pályára, miután az elõzõ hónapban 5-1-es kiütéses gyõzelmet arattak Macedónia felett.

 

A nemzetközi meccsek hiánya miatt rendezett legutóbbi barátságos meccsen elsõ alkalommal mutatkozott be kezdõként De Gea, melyet végül elvesztettek a franciákkal szemben. Az eredmény ellenére ez egy büszke pillanat volt a Vörös Ördögök kapusának számára, aki csak pozitív visszajelzést kapott a legendás spanyol kapustól, Iker Casillastól.

 

 

"Volt egy rövid cikk a sajtóban, hogy akkor léptem elõször kezdõként a pályára, és valójában az volt a pályafutásom egyik legszebb pillanata. Szeretnék többször is kezdeni a válogatottban – ez egy hihetetlenül jó érzés" – mesélte De Gea a ManUtd.com-nak adott interjújában. "Amikor a nemzeti csapatban léphetsz pályára, az azt jelenti, hogy a hazádban a legjobb kapusok közé tartozol – nagyszerû ennek részese lenni. Mindannyian próbálunk tanulni egymástól."

 

"Amikor legutóbb játszottam, Casillas beszélt velem, és azt mondta: 'Meg tudod csinálni, itt a te idõd.' Ez nagyon fontos egy fiatal kapus számára, amikor egy olyan hálóõr, mint Casillas vagy Victor Valdez ilyenekrõl beszél veled."

 

De Gea hozzátette, hogy Vicente del Bosque stábjának eltökélt szándéka, hogy a Macedónia ellen aratott gyõzelemre építkezzenek. A VB-rõl hazatérve, egy hosszas periódus után el lehet felejteni a spanyolok európai, és a világ futballban elfoglalt egyedüli dominanciáját.

 

 

"Igen, ez egy rosszul sikerült világbajnokság volt számunkra, de természetesen ez a csapat a történelem egyik legjobb csapata, számos nagyszerû játékossal a sorainkban" – fûzte hozzá a United kapusa. "Az emberek töretlenül hisznek a csapatban. Mérkõzéseket kell nyernünk, és kijutni az Európa Bajnokságra, ahol a legjobbunkat kell nyújtanunk."

 

"Ha van egy kellemetlen tapasztalatod, akkor abból tanulnod kell, és mindenkinek okulnia kell a történtekbõl. Most pedig kvalifikálni kell magunkat, és megnyerni a meccseket."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!