Phelan óvatosságra int

Ferguson segédje szerint bár a Stoke nem tartozik a legnagyobb riválisok közé, legalább olyan nehéz a gyõztes taktika kidolgozása ellenük, mint nagyobb nevû ellenfeleik ellen.


 

A United eddig tökéletes mérleggel bír Tony Pulis csapatával szemben. Ez eddig 5/5-ös mérleget jelent, legutóbb októberben sikerült nyerni a Britannia Stadiumban szoros mérkõzésen Javier Hernandez duplájával.

 

Phelan szerint ennek ellenére hazai pályán is komolyan meg kell tervezni milyen taktikával is lehetnek sikeresek.

 

 

 

 

„A Stoke elleni meccsek az edzõi stábnak legalább olyan fejtörést okoznak, mintha a Chelsea vagy a Liverpool ellen készülnénk. Ennek oka, hogy ellenük is nagyon komolyan oda kell figyelnünk a részletekre” -mondta Phelan a United Review-nak.

 

„Nagyon stabil csapatnak számítanak, ez már a harmadik évük a Premier League-ben. Évrõl évre egyre jobbak lesznek.”

 

„Ellenük biztosan meg kell dolgoznunk a pénzünkért. Tiszteljük õket, azt ahogy szerepelnek és azt amit eddig elértek. Amit biztos nem tehetünk meg, az a figyelem csökkenése. Végig 100%-ban koncentrálnunk kell.”

 

A Stoke legnagyobb erénye a rögzítette szituációkból okozott szinte folyamatos veszély. Ebben fõleg az óriási bedobásairól híressé váló Rory Delap számít kulcsembernek. Phelan szerint ezek a helyzetek teszik majd leginkább próbára a listavezetõ United védelmét.

 

„Sokkal több figyelmet kell szentelnünk ezeknek a taktikai elemeknek a kielemzésére. Nagyon figyelmesen feltérképezzük õket, ebbõl is látszik hogy mennyivel nehezebb ellenük felkészülni, mint sok más csapattal szemben.”

 

„Uralnunk kell a pálya minden pontját és a játék minden elemét. Ha ezt minõségi szinten tudjuk mûvelni, akkor meg fogjuk nyerni a mérkõzést.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!