Van Persie és Blind gyõztes mérkõzésen vannak túl

A Manchester United csatára egy késõi 11-es góllal járult hozzá péntek este hazája válogatottjának gyõzelméhez, mely mérkõzést az Oranje 3-1 arányban nyert meg.


Guus Hiddink tanítványai nem kezdték jól a mérkõzést, sõt a mérkõzés 17. percében már a rendkívül alázatosan játszó vendégcsapat vezetett. A mérkõzésen a két Vörös Ördög, Robin van Persie és Daley Blind is végig a pályán volt.

 

A kazahsztáni csapat csupán a 127. helyet foglalja el a világranglistán, mégis Renat Abdulin találatával sikerült megszerezniük a vezetést az Amsterdam Arénában. A United támadója több alkalommal is válaszolhatott volna a bekapott gólra, de ez az elsõ félidõben sem neki, sem társainak nem sikerült. Egy találatát lesnek ítélte a játékvezetõ, majd egy kapáslövéssel próbálkozott, melyet az ellenfél kapusa hárítani tudott.

 

A második félidõ 58. percében ismét helyzetbe került, de a lövése a kapu jobb oldala mellett zúgott el. A hazaiak gólcsendjét végül Huntelaar törte meg 4 perccel késõbb. A 11-es pont környékén sikerült Affelay beadását a kapuba fejelnie, miután magasabbra ugrott, mint a védõk.

 

 

A 64. percben a vendégek megfogyatkoztak, ugyanis Baurzhan Dzholczhiev kézzel ért a játékszerhez, a bíró pedig nem habozott és egybõl felmutatta neki a piros lapot. Innentõl a kazahsztáni csapat sorsa meg is pecsételõdött. És a hollandok a 82. percben meg is szerezték a vezetést. Affelay kapott pontos labdát a tizenhatoson belül és kilõtte a bal alsó sarkot, a kapus nem védhette. Majd a 88. percben a kazahok megkapták a kegyelemdöfést is, Abdulin szabálytalankodott a büntetõterületen, a bírói ítélet pedig 11-es, melyet a narancsmezesek csapatkapitánya higgadtan a kapu bal oldalába lõtt.

 

A hosszabbítás perceiben még Huntelaar jegyezhetett volna egy találatot, melyet a bíró les miatt nem adott meg. Ezzel együtt is a hollandok megszerezték a 3 pontot, mely létfontosságú is lehet számukra az elsõ fordulóban elszenvedett vereség miatt Csehországban. 

 

Nézzük a többi Vörös Ördögöt, hogyan is szerepeltek hazájuk válogatottjában:

 

 

Marouane Fellaini csereként lépett pályára a belga válogatottban, mikor hazája már 4-0-ra vezetett Andorra ellen, a másik United játékos, Adnan Januzaj pedig szintén csere volt és nem is kapott játéklehetõséget.

 

Luke Shaw végig a pályán volt az angol utánpótlás válogatottban azon a mérkõzésen melyet végül csapata 2-1 arányban meg is nyert a horvátok ellen. Shawt az Everton elleni meccsen még le kellett cserélni térdprobléma miatt, de szerencsére sérülése nem volt súlyos, így hasznos tagja lehetett a válogatottnak.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!