Fletcher: Tanulnunk kell ebbõl

Darren Fletcher szerint elkerülhetetlen, hogy a Vörös Ördögök tanuljanak a szombati Everton elleni kiábrándító 3-3-as véget érõ döntetlenbõl.


Csakúgy, mint a United legutóbbi idegenbeli mérkõzésen a Fulham ellen a Craven Cottagen, úgy most, a Goodison Parkban is jobban úgy érezhették a csapat játékosai, hogy két ponttal szegényebbek lettek az Everton elleni mérkõzés végére, miután ismét az utolsó pillanatokban mondtak csõdöt fejben. A Fulhamnél ez egy bekapott góllal jelentkezett, Liverpoolban azonban David Moyes legénysége két gólos hátrányból állt fel a hosszabbításban.

 

"Ez egyértelmûen kiábrándító eredmény" - kezdte Fletcher a MUTV-nek.

 

"3-1 arányban vezettünk egészen a 90. percig....ilyenkor már nem szoktunk hibázni."

 

"Csak annyit tehetünk, hogy tanulunk az esetbõl - ez a legtöbb. Ugyanez történt velünk a Fulham ellen, és ez azt mutatja, hogy akkor nem tanultunk belõle eléggé. Pedig tényleg nagyon nagy szükségünk lenne erre már mostantól nem csúszhat ki több mérkõzés a kezünkbõl nyertes pozícióban."

 

Pedig minden jól alakult a Vörös Ördögök számára, hiszen a Stolverkosok vezetõgóljára éppen a skót válogatott csapatkapitánya, Fletcher tudott hamar válaszolni a 42. percben.

 

"Nagyon fontos volt, hogy rögtön a vezetõgóljuk után válaszolni tudtunk, és 1-1-es döntetlennek vonulhattunk az öltözõbe" - tette hozzá.

 

"Azon a ponton mi lehettünk a boldogabb fél."

 

"Aztán úgy jöttünk ki a második félidõre, hogy gyõzni akarunk, és mi is uraltuk a mérkõzést, jól játszottunk és a vezetést is megszereztük. Úgy kezdtük a második játékrészt, ahogy kellett - körbe passzoltuk a védelmi falukat és kihasználtuk a helyzeteinket. Mi irányíottuk a mérkõzést."

 

Azonban Tim Cahill 91. percben szerzett fejes góljával visszajött a remény a hazaiak számára, még akkor is, ha már csak 90 másodperc volt hátra a mérkõzésbõl.

 

"Mikor megszerezték a második góljukat teljesen felszabadultak" - folytatta.

 

"Nem szabad táplálni az olyan csapatok önbizalmát, mint az Everton. Ez a gól reményt adott nekik. Mindent egy lapra feltéve próbáltak pontot menteni, 3-1-nél pedig nem szabadott volna kiengednünk."

 

"Az olyan csapatok, mint az Everton, az utolsó sípszóig hajtanak és ennek ékes bizonyítékát láthattuk ma is. Ha nem védekezünk jól csapatként, akkor az így kerül megtorlásra."

 

"Továbbra is úgy gondolom, hogy most az egyetlen dolgunk, hogy tanuljunk ebbõl az esetbõl és ne engedjük, hogy ez még egyszer megtörténjen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!