Manchester United 1-1 Chelsea

Robin van Persie az utolsó pillanatban egyenlített a hatalmas csatát hozó rangadón.


Úgy tûnik, Marouane Fellaini jó benyomást tett Louis van Gaalra hétfõn, hiszen a kezdõcsapatba került ma, amiben Adnan Januzaj megtartotta helyét, bár ezúttal a bal szél jutott neki, Angel Di Maria pedig a másik oldalon próbált rohamozni.

 

Igen nagy tempóban indult a találkozó és hamar lövéshez jutott a vendég gárda, miután Marcos Rojo eladta saját térfelén a labdát, de Chris Smalling blokkolt.

 

Ám a manchesteriek sem maradtak adósak, gyorsan jött a válasz, Januzaj ugratta ki Robin van Persie-t, a holland lövése lecsorgott egy védõrõl, Fellaini sarokkal próbálkozott a nagy kavarodásban, de Courtois védett. Másodpercekkel késõbb van Persie visszatett labdáját Juan Mata nem lõtte el, hanem nagyszerû labdát varázsolt Di Maria elé, a szélsõ azonban csúnyán fölé lõtt.

 

Miután mindkét gárda megmutatta magát a kapuk elõtt, bõ 15 percig alig volt dolga a kapusoknak, ám a mezõnyben továbbra is nagy tempó mellett hatalmas csata zajlott.

 

A 23. percben Óriási lehetõség adódott van Persie elõtt, ám Courtois kiválóan jött ki a kapujából és hárított, mint ahogy egy perccel késõbb is, amikor a holland csapatkapitány csodás mozdulattal csúsztatott, de könnyedén fogta a labdát a kapus.

 

Bõ 30 percnyi játék után Rojo és Daley Blind is csúnyán elszórta a labdát, de Smalling mindkét esetben mentett. A 36. percben Fabregas bal szélrõl belõtt szabadrúgása ment el mindenki elõtt, Terry és Ivanovic is eltûnt a kapu elõtt, a szerb védõ ordítva követelt büntetõt magának.

 

Már öt perc sem volt hátra, amikor Rojo megint rossz megoldást választott, Oscar szedte össze a játékszert, okosan visszagurított a második hullámban érkezõ Drogbához, aki lõtt, David de Gea azonban hatalmasat mentett.

 

A szünet elõtt még Januzaj és Mata lõtt, elõbbi önzõ módon választotta inkább a lövést, utóbbi pedig Di Maria szabadrúgására érkezett üresen, de csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Fordulás után jobban kezdett a Chelsea és nyolc perc után Hazard-Drogba kényszerítõ után az elõbb már csak a kapussal állt szemben, de Gea azonban óriásit hárított. Pachjére az ebbõl kialakult szögletet Drogba okosan csúsztatta a hálóba, megszerezve a vezetést a londoniaknak.

 

A bekapott gól nagyon megfogta a hazaiakat és ahelyett, hogy támadott volna a United, a Chelsea-nek voltak lehetõségei. Willian lõtt elõször, de Gea biztosan fogta, majd Ivanovic tört be három ember mellett a tizenhatosra, de lövése elsuhant a kapu elõtt. Nem sokkal késõbb pedig ismét Willian próbálkozott, de nem talált kaput.

 

Már csak 11 perc volt hátra, amikor Shaw nagyszerûen ugratta ki van Persie-t, a holland lövését blokkolta Courtois, egy perc múlva pedig Rafael beadását fejelte kapu fölé a csereként beálló James Wilson.

 

Az utolsó 10 percben komoly nyomást kellett volna helyezni a Chelsea vállára, ez nagyon nem sikerült, a vendégek rendkívül jól és szervezetten védekeztek. 

 

De jött a ráadás 4 perc, amikor Di Maria ellen Ivanovic szabálytalankodott, amiért megkapta második sárgája után a piros lapot. A megítélt szabadrúgást balról kapu elé ívelte az argentin szélsõ, Fellaini lefejelte védõjét, ám Courtois nagyon védett, a kipattanóra azonban érkezett van Persie, aki 7 méterrõl bebikázta a labdát a hálóba, kiegyenlítve az állást.

 

 

A Vörös Ördögök nem érdemeltek vereséget, bár tény, többen is mélyen tudásuk alatt teljesítettek a rangadón.

 

 

Premier League, 9.forduló

Manchester United 1-1 Chelsea

Old Trafford

 

Vezette: Phil Dowd

 

United: De Gea - Rafael, Smalling, Rojo, Shaw - Blind, Fellaini - Januzaj, Mata(Wilson 67.), Di Maria - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Blackett, Fletcher, Carrick, Herrera, A.Pereira

 

Chelsea: Courtois - Ivanovic, Cahill, Terry, Felipe Luis - Matic, Willian(Zouma 92.) - Oscar(Obi Mikel 66.), Fabregas, Hazard(Schürrle 89') - Drogba

Nem használt cserék: Cech, Ake, Baker, Salah

 

Gólszerzõ: van Persie 94' illetve Drogba 53'

 

Sárga lap: Rafael, Fellaini, van Persie illetve Drogba, Matic, Ivanovic, Fabregas, Oscar, Hazard

 

Piros lap: Ivanovic


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!