Neville: Ez volt a szezon legjobb teljesítménye

Gary Neville szerint a Manchester United szintet lépett és a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Chelsea elleni döntetlen során.


Branislav Ivanovic piros lapja után Robin van Persie az utolsó percben egyenlített, ezzel egy pontot megmentve a hazaiaknak, miután az 53. percben Didier Drogba góljával a vendég Chelsea szerzett vezetést az Old Traffordon.

 

A rangadón nyújtott teljesítmény már sokkal jobb volt Louis van Gaal csapatától annál, amit eddig nyújtott, és a holland menedzser immár a Manchester City elleni derbire figyelhet. A Sky Sports szakértõje, Gary Neville el volt ragadtatva korábbi klubjának teljesítményétõl, de úgy véli, tovább kell építkezniük.

 

"Ez egy nagy gól volt a United számára" - mondta Gary. "Jól játszottak a találkozón, ezért lelohadtak, ha vesztettek volna, de ez a gól szinte gyõztes érzést adott."

 

"A teljesítmény, és felejtsük most el az eredményt, tehát a teljesítmény, amit egy kiváló csapat, a tabella élén álló csapat ellen mutattak, az magasabb szinten volt, mint a szezonban eddig bármikor. Szintet kellett lépniük ma és ezt megtették. Úgy vélem, fantasztikusan játszottak az elsõ félidõben és valóban problémát okoztak a Chelsea-nek."

 

A korábbi védõ úgy érzi, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögökön látszott a javulás, még bõven van feladat számukra.

 

"Az egyetlen csalódás az a sztárjátékos Di Maria volt - õ volt az egyetlen, aki talán valós tudása alatt teljesített, a többiek fantasztikusak voltak. Januzaj jobb volt, mint hétfõn, Shaw jobb volt, mint hétfõn. Elõrelépés volt ez, de a jövõ héten ismét elõre kell lépniük, mert az Etihadban más mérkõzésre számíthatnak, mint ami a mostani volt. Egyre jobbak lesznek, folyamatosan fognak fejlõdni."

 

"A végén kellett az a gól, jutalmul a remek teljesítményükért. Tudom, hogy van Gaal azt mondja, nyerhettek volna, de ugyanúgy el is bukhatták volna a mérkõzést. Ha egy United szurkolónak azt mondtad volna a találkozó elõtt, hogy egy pontot szerez a csapata, nem ment volna bele, de ha azt mondtad volna, hogy ilyen játék mellett egy pontot kapnak, az nagy hasznot jelent nekik! Ma örülhetnek, de a következõ hétvégén ismét szintet kell lépniük."

 

 

Van Persie drámai találata megmentette a Unitedet attól, hogy idén már második vereségét szenvedje el hazai környezetben és Gary szerint a holland csatár profitált abból, hogy nem volt sem Wayne Rooney, sem Radamel Falcao.

 

"Van Persie-nek jól jött, hogy nem volt ma Rooney és Falcao. Ugyanis valószínûleg akkor az 55-60. perc után lecserélték volna. Lehet, ha más csatárok elérhetõek lettek volna, akkor nem lett volna esélye arra, hogy 90 percet a pályán legyen."

 

"Soha nem láttam még, hogy a Chelsea ekkora területeket, réseket hagyott volna, mint most, amikben van Persie-t meg lehetett játszani. Mata és Fellaini igen jól játszottak azokban a pozíciókban és amint eladta a labdát a csapat, a védelem gyorsan visszazárt. Van Persie pedig sokkal élénkebbnek tûnt."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!