Eddigi szezonjáról mesélt Wilson

James Wilson a közelmúltban leült a ManUtd.com munkatársával, hogy kitárgyalják, milyen volt az idei szezonja eddig, milyen a kapcsolata csatártársaival és mik az ambíciói...


Pár rangadó jön az elsõ csapat számára. Mennyire reménykedsz abban, hogy szerepet kapsz majd?

A szezon szempontjából fontos találkozók ezek és még a rivalizálás is bennük van. Nagyszerû lenne pár percet a pályán tölteni. Minde perc, amit a pályán töltök, legyen az az elsõ csapatban vagy az U21-ben, remek számomra azért is, hogy visszanyerjem teljesen az erõnlétemet.

 

A legutóbbi hazai meccsen 17 percet tölthettél a pályán az Everton ellen. Milyen élmény volt?

Csodás volt a gyepen lenni a játékosokkal. Egyre ragyogóbb volt játszani.

 

Milyen volt csereként beállni Radamel Falcao helyett, aki egy világklasszis csatár és a szurkolók kedvence is?

Ahogy lejött, pacsiztunk és azt mondta: 'Sok szerencsét.' Elképesztõ váltani egy olyan csatárt, mint õ, aki a világ labdarúgásában jegyzett, hatalmas élmény volt.

 

Milyen érzés tudni, hogy ugyanabban a csoportban vagy, amiben Wayne Rooney, Robin van Persie és Falcao?

Nagyon jó ilyen nevekkel együtt lenni. Persze edzésen és még a mérkõzéseken is megy a versengés, és ha kapok pár percet, remélhetõleg tudok bizonyítani a pályán.

 

Úgy tûnik az, hogy Danny Welbeck távozott, Chicharito pedig kölcsönbe került a Real Madridhoz, esély számodra, hogy többször szerepelhess. Mennyire vagy elszánt, hogy megragadd az alkalmat?

Ez nagyon fontos idõszak számomra. Nyilván a két távozó révén nagy lehetõséget kaptam. Nagyon fontos lesz számomra, hogy perceket töltsek a pályán.

 

Mennyire fontos a fejlõdésednek, hogy az U21-ben játsz mérkõzéseket?

Nagyon-nagyon fontos, mert ha az elsõ csapatban nem kapok lehetõséget, akkor boldogan pályára lépek U21-ben, amivel visszanyerem erõnlétemet. Le lehet utánozni egy meccset edzésen, de az soha nem lesz olyan, mint 90 perces találkozó. Úgyhogy az U21-nél is jó lesz játékperceket kapni.

 

 

Hogyan értékelnéd az eddigi szezonodat? Igen nagy robbanással indult, megnyertétek a Manchester Senior Cupot...

Igen, jó volt, a City ellen játszottunk ráadásul...nagy a rivalizálás közöttünk. Négy gólt szerezni egy döntõben vagy bármilyen meccsen...ennél még jobb az, hogy Manchester kék felébõl érkezõ legfõbb rivális ellen szereztem. Jó volt.

 

Mesélj arról a rivalizálásról U21-es szinten! Vannak olyan ellenfelek, akiket ismersz a korosztályból?

A City-bõl nem igazán. De ha elõzõ évekbõl említünk egy csapatot, tudni fogod, mely játékosok ellen fogsz játszani. Ám én nem igazán foglalkozom ezzel. Néhány srác azt fogja mondani: "Emlékszel tavalyról erre a játékosra?' Én pedig válaszolok: 'Nem, nem igazán.' Csak a saját játékomra figyelek, de ismersz játékosokat a korábbi évekbõl és ha még mindig ott vannak, nyilván fejlõdtek is. Jó látni, ha veled együtt fellépdelnek mások is a korosztályokon.

 

A Man City elleni találkozó után várnod kellett valamennyit, hogy ismét pályára lépj U21-ben. Sérülés miatt volt ez?

Igen, bokasérülésem volt akkoriban, ez eltartott pár hétig. Azóta fokozatosan tértem vissza, nem azonnal. Felépítettem magam, majd a Tottenham ellen jó volt a kezdõben lenni. Azon a találkozón 45 percet játszottam, aztán 60-at az Accrington Stanley elleni Lancashire Senior Cup meccsen. Fontos, hogy játékperceket kapjak.

 

Hogy van most a bokád?

Csodásan, minden rendben vele.

 

Az Accrington elleni találkozón te készítetted elõ az elsõ gólt Will Keane-nek, aki akkor mesterhármast szerzett. Mennyire volt örömteli látni, hogy visszatért a csapatba és gólokat termelt sérülése után?

A keresztszalagja sérült, így remek volt látni, hogy egy ilyen játékos visszatér felépülve belõle. Verseny van köztünk a helyért, de ez egészséges versengés. Nagyszerû volt látni õt, hogy felépült egy ilyen sérülésbõl.

 

Barátok vagy versenytársak vagytok?

Beszélünk egymással, barátok vagyunk! Nem vagyunk irigyek a másikra, ami jó.

 

Talán sikerül felváltva tripláznotok? 

Nos, nekem megvolt a City ellen, neki pedig az Accrington ellen. Jó, hogy versengés van és remélem továbbra is eredményesek maradunk.

 

A két tripla között Adnan Januzaj is szerzett egyet. Valaminek kell lennie abban a vízben, amit az U21-esek isznak...

Adnan nem játszott a felnõttek között, így lejött a tartlékokhoz, ahol én is voltam. Mindenki remekül teljesít.

 

Szerinted mi a legfõbb erénye annak, ha U21-ben játszol?

Az erõnlét létfontosságú minden meccsen. Mindegy, hogy U18-ban, U21-ben vagy az elsõ csapatban lépsz pályára, megfelelõ erõnlétednek kell lennie, úgyhogy ez a legfontosabb. Ha sikerül megvalósítanod önmagad, felléphetsz U18-ból U21-be, majd onnan a felnõttek közé. 

 

 

Megemlítettük Will Keane-t, aki hosszú ideig sérült volt. Amikor sérült vagy, akkor frusztrált vagy, vagy jó betegként meghallgatos, amit a terapeuták mondanak?

Szeretném azt hinni, hogy jó beteg vagyok. De nem vagyok igazán türelmes páciens, úgyhogy kissé frusztrált leszek, mivel kint akarok lenni a pályán a srácokkal. De azt teszem, amit tennem kell, a terapeuták tudják legjobban, mit kell csinálni olyankor. Õk jelentik számodra a legjobb esélyt arra, hogy egészségesen visszatérj, úgyhogy csak teszem, amit mondanak.

 

De nehéz, ha ki kell hagynod dolgokat, mint például a májusi utat Magyarországra az U19-es angol válogatottal?

Épp a szezon végét követõen volt, összeszedtem egy ágyéksérülést, de az remek volt, hogy így pihenhettem , mivel nagyon zsúfolt volt a szezon. Bár a szezon a sérülések miatt kissé felszabdalt volt, jól jött a szünet. De igen, az csalódást keltõ volt, hogy nem tudtam képviselni hazámat.

 

Sérülés miatt hagytad ki a felkészülési túrát is?

Igen, pár nappal elõtte kificamodott az egyik ujjam egy edzésen. Néhány hétig nem játszattam azzal teljesértékûen, így kimaradtam a túrából., ami még rosszabb volt, mint az, hogy nem voltam a válogatott meccsein. Így megy ez, minden okkal történik, azt hiszem.

 

Remélhetõleg szerencsésebb leszel sérülésfronton...vannak célkitûzéseid erre a szezonra?

Csak annyi, hogy annyit játszani az elsõ csapatban, amennyit csak lehet. Erõnléti állapotomnak létfontosságú minden játékperc, bármelyik csapatban is kapjam azt.

 

Fontos az is, hogy ismét szerepelj az angol utánpótlás válogatottban?

Igen, a legutóbbi, válogatott szünet során volt is egy utunk Hollandiába, bár mivel nem szerepeltem sokat [a Unitedben], végül nem mentem.

 

De ha megkapod a következõ esélyt arra, hogy felvedd a háromoroszlánosok mezét, az nagy büszkeség lesz számodra...

Igen, amikor a hazádért játszol, te képviseled azt. Úgyhogy nagy büszkeség, ha felkérnek erre.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!