United-Milan barátságos meccs az új évben?

Olasz lapinformációk szerint a Manchester United tárgyalásban áll az AC Milannal egy esetleges új évben megrendezendõ barátságos mérkõzés kapcsán.


Ebben a szezonban egyik klub sem érdekelt a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-liga küzdelmeiben, így nem meglepõ, hogy felmerült egy egymás elleni összecsapás megszervezése, szinte biztosra vehetõen közel-keleti helyszínen.

 

Ezt a felvetést erõsítette meg az AC Milan igazgatója, Umberto Gandini, aki szerint egy Uniteddel való mérkõzés lekötése szerepel napirendjükön.

 

"Olyan dolog ez, amelyrõl már több hete egyeztetünk, és mindegyik félnek eltökélt érdeke, hogy valamit létre tudjunk hozni közösen" - tette hozzá.

 

"Csak idõ kérdése, hogy megfelelõ idõpontot találjunk rá, és aztán meglegyen a megfelelõ helyszín is."

 

Egy lehetséges idõpont január 28., szerda körül lehet, amely nem esik egybe egyetlen európai mérkõzéssel se, emellett pedig Filippo Inzaghi, a Milan mestere se kell, hogy együttese Olasz Kupabeli szereplésével foglalatoskodjon.

 

Ebben az idõpontban rendezik ugyan a Ligakupa elõdöntõit, ám ez már régóta nem érinti a Vörös Ördögöket, miután már a sorozat második fordulójában kiestek.

 

 

Nem ez lenne egyébként az elsõ eset, hogy a Manchester United hasonló mérkõzésen venne részt a téli idõszakban, ugyanis 2008-ban egy hétfõ esti mérkõzésen, egy legerõsebb összeállításában pályára lépõ csapat játszott barátságos mérkõzést Rijádban, Szaud-Arábiában, így megfelelõ idõjárási körülmények között készülhettek fel az elõttük álló FA kupa mérkõzésre.

 

Van Gaal még október elején adott hangot annak az elképzelésének, miszerint szeretné ha csapata topcsapatok ellen játszhatna hétközi mérkõzéseken, errõl pedig tájékoztatta a klub ügyvezetõ-igazgatóját, Ed Woodwardot, és a Manchester United csoport igazgatóját, Richard Arnoldot is.

 

Az esetleges mérkõzés pénzügyi oldalát tekintve mind az AC Milan, mind a Manchester United 1-1 millió fonttal gazdagodhatna. Mindez azonban még elég kevésnek bizonyul, ha azt tekintjük, hogy a David Moyes ténykedésének köszönhetõ Bajnokok Ligája nélküli szezon várhatóan 48 millió fontos veszteségként jelentkezik a klub büdzséjében.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!