Rooney játszhat, Falcao nem a derbin

Wayne Rooney vezetheti ki csapatkapitányként a Manchester Unitedet a szomszédvár Manchester City elleni hétvégi városi derbin, azonban Radamel Falcao ezúttal sem lesz bevethetõ sérülés miatt.


Louis van Gaal nagy energiát fordított a sajtó tájékoztatására pénteki sajtókonferenciáján az Etihad Stadiumban rendezendõ manchesteri rangadót megelõzõen, és kinevette azokat a feltételezéseket, miszerint Rooney játéka kérdéses lenne a találkozón lábfej sérülése miatt. A csapatkapitány ugyanis vissza fog térni a csapatba három mérkõzéses eltiltását követõen, csatártársa, Falcao azonban nem állhat majd a holland menedzser rendelkezésére a múlt heti Chelsea elleni rangadót követõen ezúttal se.

 

Egy másik dél-amerikai játékos, Antonio Valencia személyében azonban visszatérhet, míg Marouane Fellaini elég nagy eséllyel pályázik arra, hogy megtartsa pozícióját a kezdõcsapatban az elmúlt mérkõzéseken mutatott teljesítménye láttán.

 

"Rooney nem volt sérült" - válaszolta meg Van Gaal a sokakat érdeklõ kérdést.

 

"A médiában sok helyen láttam ezt leírva, de egyáltalán nem volt sérült. Talán a cipõi túlzottan szorították, ez lehetséges, de nem sérült meg."

 

"Neki játszania kell, õ a csapatkapitányom. Mindössze ennyi, amit mondhatok Önöknek. Falcao továbbra is sérült. Hallottam, hogy Rooney rengeteg gólt szerzett már a City ellen, többet mint bármely más játékos. Ezt neki is elmondtam, hogy reakcióra késztessem, de igazából neki erre nincs szüksége. Nagyon boldog vagyok, hogy újra játszhat, és játszani is fog."

 

 

Mindeközben Fellaini abban reménykedhet, hogy további erõfeszítéseket tehet a csapatért a Chelsea elleni mérkõzésen nyújtott teljesítményét követõen, amikor például az õ fejese vezetett Robin van Persie utolsó pillanatokban szerzett egyenlítõgóljához.

 

"Nagyszerû produkciót láthattunk tõle, emellett pedig gyakorlatilag gólpasszt adott a gólunknál" - tette hozzá Van Gaal.

 

"Az utóbbi idõben már többször láthattunk tõle hasonlóan jó teljesítményt. Sok ideig volt sérült, de ha egészséges volt, akkor számítottam rá. Folytatnia kell a megkezdett utat, mert akkor nagyon elégedett leszek vele."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!