Városi derbi: Giggs fontos láncszem

Louis van Gaal elmagyarázta, mennyire elengedhetetlen láncszem Ryan Giggs a városi derbire történõ felkészülésben.


Giggs - a holland szakember asszisztense - elemzi az ellenfeleket és a játékosok elé tálal minden olyan információt, amit elemzése során talált, ám közben képtelen elrejteni a derbi iránti szenvedélyét, hiszen azon klub ellen szerepelnek, ahol iskolásként még edzett.

 

"Ez egyike azon 38 meccsnek, amit le kell játszanunk, de a szurkolók számára ez hihetelenül nagy rivalizálás" - mondta van Gaal a mai sajtótájékoztatóján. "Sok játékoson éreztem ezt, de leginkább Ryan Giggs volt az, akin érezni lehetett. Amikor a City elemzését prezentálta a csapatnak, sokkal több feszültséget éreztem benne. Jó volt látni ezt."

 

"Mindenhol ugyanilyen ez, hiszen a derbi az a városi riválisokról szól. Õ tudja ezt, játékosként megtapasztalta, most pedig menedzserasszisztensként is. Ezt az érzést nem kell felnagyítanunk, mivel ez foci és neked le kell játszanod ezt, de nem csak érzelmi alapon, hanem taktikailag is. Ezt tesszük mi, így készülünk fel. Õ adja az érzelmi részét, én pedig a taktikát."

 

 

A menedzser eltökélt szándéka, hogy három ponttal távozik az Etihadból, de nem téveszti meg a City viszonylag gyengécske formája, mely legutóbbi három mérkõzésébõl egyet sem tudott nyerni, ráadásul a hét közepén hazai pályán estek ki a Ligakupából a Newcastle United ellen.

 

"Az a célunk, hogy megnyerjük ezt a találkozót" - folytatta LvG. "Ez lehetséges. Javulunk, fejlesztjük önmagunkat. Amit az utóbbi mérkõzéseken láttunk a City-tõl, az nem túlságosan jó. De tavaly is ugyanez volt a helyzet, Giggs figyelmeztetett erre. Soha nem lehet tudni."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!