Elsõ derbire készülõ játékosok

Angel Di Maria és Marcos Rojo, a United nyári igazolásai izgatottak, hogy megtapasztalják, milyen is egy manchesteri derbi.


Miután más országokban már játszottak hasonló derbiket, mindketten felkészültek egy olyan találkozóra, mely szenvedélyes és feszültséggel teli lehet.

 

Az argentin páros pénteken egy közösségi eseményen találkozott Pablo Zabaletával, aki nem csak honfizársa Di Mariának és Rojónak, de városi rivális is egyben.

 

Di Maria örült annak, hogy a városban összefutott barátjával, de azt mondja, a meccs idejére félreteszik a barátságot.

 

"Természetesen köszöntünk és kezet ráztunk" - nyilatkozta a szélsõ az MUTV-nek, utalva Zabaletára és Sergio Agüeróra. "Nagyon jó barátok vagyunk és nagyszerû, hogy egy városban, Manchesterben vagyunk. Ha Argentínán kívül vagy, jó dolog, hogy vannak barátaid itt. De a meccs idejére a barátságot félretesszük, mert akkor minden a mezrõl szól. Õk kékek, én vörös vagyok, így a meccs alatt nincs barátság. De a pályán kívül remek, hogy itt vannak."

 

 

"A derbik mindig kicsit bonyolultabbak, nehéz meccsek, mivel nagyon nagy a rivalizálás a klubok között. Intenzív mérkõzések ezek, melyeket szenvedélyes hangulat ölel át a pályán és a szurkolók között is. Reméljük, hogy vasárnap boldogan jöhetünk el onnan."

 

Mint Di Maria, úgy csapattársa, Rojo is annak érdekében cselekszik majd, hogy Louis van Gaal csapata jó eredménnyel távozzon az Etihadból és teljesen arra figyel, hogy megállítsa Agüerót.

 

"Nagyon fontos, hogy Sergio ellen jól védekezzünk" - szögezte le Marcos az MUTV-nek adott interjúban. "Mindenki tudja, hogy nagyon gyors játékos, aki károkat tud okozni. Nagyon jól kerül veszélyes helyzetekbe. Nagyon figyelned, koncentrálnod kell a mozgására, tudnod kell, éppen hol helyezkedik és hova készül bemozogni. Ezt végig, a 90 perc alatt meg kell tenned."

 

"A vasárnapi összecsapás nagyon fontos lesz. A City közvetlen riválisunk a bajnokságban. Egy gyõzelem nagyon fontos lenne az önbizalmunkat illetõen a következõ néhány meccsre és sokat segítene abban, hogy tovább gyûjtögessük a pontokat."

 

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!