A United jóval a City elõtt áll

Louis van Gaal szerint a Manchester United mindig is a legnagyobb és legnépszerûbb klub lesz Manchesterben, annak ellenére, hogy a City elért néhány sikert Manszúr sejk érkezése óta.


A Vörös Ördögök nagyon népszerûek az egész világon, köszönhetõen sikeres történelmüknek, valamint a rengeteg ikonikus játékosának, míg a City-t bár Angliában sokan kedvelik, globálisan csak 2008-tól kezdtek növekedni, amióta arab pénz áramlik a klubba.

 

Az utóbbi hat év során a City népszerûsége nõtt valamelyest és sikereket is elért, van Gaal szerint még hosszú utat kellene megtenniük ahhoz, hogy a Uniteddel, vagy két korábbi klubjaival, a Bayernnel és a Barcelonával egy lapon lehessen említeni õket.

 

Mikor arról kérdezték a menedzsert, hogy a United mindig is nagyobb klub lesz városi riválisánál, így felelt: "Úgy hiszem, igen, mivel sokkal több szurkolónk van külföldön és több követõnk a közösségi médiában."

 

 

"A Bayern München is a legnagyobb Németországban és ugyanez igaz Spanyolországban a Barcelonára és a Real Madridra. Sok idõbe telik, hogy a Man City elérjen arra a szintre."

 

A City-bõl kimarad a játékmester, David Silva, aki a Newcastle elleni, hétközi Ligakupa találkozón sérült meg. A spanyol játékos kiesése fontos tényezõ lehet a találkozón, bár van Gaal reméli, Manuel Pellegrini csapata nem használja ezt mentségként.

 

"Hozzászoktunk ahhoz, hogy sérültjeink vannak, most is hét játékosunk nem bevethetõ. Hiányzik egy játékosuk és már nem lennének meccsben? Silva az irányítójuk, de nálunk Wayne Rooney három meccset hagyott ki. Nálam õ az irányító és a csapatkapitány is, aki gólokat képes összehozni, de soha nem emlegettem ezt. Ez nem mentség."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!