Manchester City 1-0 Manchester United

Chris Smalling buta hibája miatt több, mint egy félidõt emberhátrányban játszott a United, amely azonban a bekapott gól után nagyot küzdött, de nem sikerült egyenlítenie.


Nem jött az, amit Louis van Gaal a találkozó elõtt felvázolt, ugyanis a United nem esett neki ellenfelének, bár a City is nagyon óvatosan rajtolt.

 

A nagy tapogatózás egészen 20 percig eltartott, ezután azonban Agüero lövése borzolgatta a Vörös Ördögök kedélyeit, David de Gea azonban könnyedén hárított. Egy perccel késõbb azonban a spanyol kapus két támadás végén két óriási védést mutatott be. Elõször Navas került szinte Hazardéhoz hasonló lehetõségbe, de Gea azonban hatalmasat mentett, majd Fernando beadását Agüero lõtte meg, de Gea azonban kiválóan jött ki a kapujából és blokkolni tudta a próbálkozást. A két játékos összeütközött a helyzetnél, ami miatt állt a játék néhány pillanatig.

 

A forró percek után a játékvezetõ pillanatai következtek, amik United szempontból nem voltak kellemesek. Bár Blind sárga lapja jogos volt, ugyanolyan szituációban Zabaleta nem kapott lapot, mint ahogyan korábban Clichy sem, amikor lerántotta Adnan Januzajt.

 

Zabaleta szabálytalanságáért pontrúgást kapott a nagyobb manchesteri klub, Angel Di Maria középre tekert és bár ha centikkel is, de mindenki lemaradt a beadásról, Hart pedig megkaparintotta a labdát. A hazaiak kapusa kirúgáshoz készült, amit Chris Smalling zavart, Oliver játékvezetõ pedig sárga lappal "díjazta" a United védõjét. Sõt, a 38. percben Smalling egy pocsék becsúszás után a pirosat is bezsebelte, így idõ elõtt mehetett zuhanyozni.

 

 

A kiállítás miatt van Gaal váltott, Marouane Fellaini ideiglenesen visszament a védelem közepére, míg Januzajt le nem cserélte a menedzser Michael Carrickre. A változtatás azt jelentette, Carrick lett a belsõ védõ Marcos Rojo mellett, Fellaini pedig visszament a középpályára.

 

A félidõ maradék részében bár a City nyomott, nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítaniuk, így gólnélküli állással vonulhattak az öltözõkbe a csapatok.

 

A második játékrész úgy indult, ahogy arra számítani lehetett. A United visszaállt, a City próbált gólt szerezni, de sem Agüero, sem Zabaleta nem tudott betalálni.

 

Hét perc sem telt el, amikor újabb csapás nehezítette a vendégek dolgát, Rojo ugyanis egy becsúszásnál megsérült, minden bizonnyal kiment a válla, hordágyon vitték le három percnyi ápolás után, helyére Paddy McNair állt be. Bõ 30 percnyi játékra tehát Valencia, Carrick, McNair, Shaw hátsó négyessel kellett felállnia a Vörös Ördögöknek. Nem csoda, hogy nem sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkõzést. A vezetést a 63. percben szerezte meg az olajos csapat, Clichy beadását Agüero lõtte McNair mellõl, 8 méterrõl de Gea kapujába.

 

A bekapott gól kicsit megfogta Rooney-ékat, de néhány perc után felálltak és hatalmasat küzdöttek a találkozó végéig. Több lehetõség is adódott a rekordbajnok elõtt az egyenlítésre, elõbb Robin van Persie varázsolt, majd szinte nullszögbõl lõtt, de Hart szögletre mentett, majd Rooney tört elõre, megetetett négy védõt is, tõle van Persie-hez került a játékszer, a holland csatár lövését blokkolták, de a visszapattanó labdát sikerült még Di Maria elé pöckölnie, a szélsõ jobbal lõtt, Hart azonban nagyot mentett.

 

Sõt, talán a legnagyobb helyzet a 78. percben jött, ekkor Di Maria ívelt kapu elé, Fellaini megelõzte Kompany-t, de végül 7 méterrõl nem talált kaput. Nem véletlen, hiszen nem fejelt, hanem vállal találta el a labdát.

 

A United mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, szögleteket sikerült is kiharcolniuk, de ezekbõl nem született egyetlen gól sem, pedig Fellaini nem egyszer jól elõzte meg Kompany-t. Az utolsó pillanatokban még Dzeko törhetett kapura, de Valencia utolsó emberként hatalmasat mentett, így maradt az 1-0.

 

 

Ezt a City-t meg lehetett volna fogni 11 emberrel, nagy kár volt a kiállításért és bár a játékvezetõ az elsõ félidõben eléggé a hazaiaknak kedvezett, nem nagyon lehet hibáztatni õt, hiszen akár két büntetõt is megadhatott volna a Kékeknek.

 

 

Premier League, 10. forduló

Manchester City 1-0 Manchester United

Etihad Stadium

 

Vezette: Michael Oliver

 

City: Hart - Zabaleta, Demichelis, Kompany, Kolarov - Fernando, Yaya Toure, Navas, Milner(Nasri 70.) - Jovetic(Dzeko 71.), Agüero(Fernandinho 83.)

Nem használt cserék: Caballero, Clichy, Sagna, Boyata

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, Rojo(McNair 55.), Shaw - Blind, Fellaini - Januzaj(Carrick 43.), Rooney, Di Maria - Van Persie(Wilson 82.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Fletcher, Herrera, Mata

 

Gólszerzõ: Agüero 63.

 

Sárga lap: Demichelis, Fernando, Blind, Smalling

 

Kiállítva: Smalling


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!