5 dolog, amit a városi derbin tanulhattunk

Nézzük végig azokat a dolgokat, amibõl tanulhattak a Vörös Ördögök a városi derbin, amit Sergio Agüero góljának, és Chris Smalling piros lapjának köszönhetõen veszítettek el.


Chris Smalling ostoba volt

 

Bizonyára láthatták milyen nevetséges módon állítatta ki magát Chris Smalling a Manchester City elleni meccsen. Vannak dolgok, amiket nem tudsz kontrollálni a játék során, de két alapvetõ szabályt keményen az ember fejébe vernek, hogy küzdj keményen, és ne csinálj a pályán semmi ostobaságot. Smalling ezt nem vette figyelembe. A City jobb helyrõl várta a mérkõzést, de a Unitednek is lett volna esélye nyerni, de Smalling kiállításával egy vissza nem térõ alkalom nyílt a hazaiak elõtt. Hosszú idõbe telhet, mire a szurkolók megbocsátják ezt neki.

 

Angel Di Maria beljebb jobban játszik

 

Angel Di Maria a legjobb teljesítményét a Unitedben akkor nyújtotta, amikor Louis van Gaal gyémánt formációjában szerepelt a középpályán. Annyit játszották meg labdával, amennyivel csak lehetséges. Õ a United legjobb játékosa. Ha õ jól játszik, akkor a Unitednek is jól megy. De a Chelsea és a City ellen kiszorult a pálya szélére. Mindkét mérkõzésen csak a széleken kapott szerepet. Nem kapott annyi labdát, így nem tudott ugyanolyan kiemelkedõen teljesíteni. Voltak jó megmozdulásai a City ellen is, de az idény során jobban játszott, ha a pályán kicsit beljebb kapott szerepet.

 

 

David De Gea egyre jobb és jobb lesz

 

Már a szezon során egy aktuális téma volt, de David De Gea formája egyre jobb és jobb. Ha õ nem lett volna, még Smalling kiállítása elõtt akár két gólos hátrányba is kerülhettek volna. Jesus Navas lövésének kivédésekor megmutatta mire képes, de az õ bátorságát mutatja, hogy feláldozóan védte Sergio Agüero próbálkozását is, ami szintén lenyûgözõ volt. Az Old Traffordon töltött elsõ hónapjaiban némi izmot szedett fel, mivel fizikailag nem volt elég erõs az angol bajnokságban elvártakhoz. De azok a napok rég elmúltak.

 

Végig küzdött a csapat

 

Egy kiábrándító nap volt a United számára. Nem is lehet máshogy érezni, amikor elveszíti a csapat a városi derbit, de a meccs végéig mutatott küzdelem elégedettséggel kellene Van Gaalt eltöltenie. Smalling kiállítása, és Agüero gólja után a csapat összeomolhatott volna. De nem tették. Továbbá, ha nincsenek Joe Hart hatalmas védései Robin van Persie és Di Maria lövése után, akár ponttal is távozhatott volna a gárda. Látszott a csapaton a küzdeni akarás a Chelsea és a City ellen is, és érezhetõ már Van Gaal munkája.

 

Közel sem állunk olyan rosszul, mint ahogy azt a tabella mutatja

 

Igen, a United a 10. helyen áll az angol bajnokságban. Igen, 1986. óta ez a legrosszabb bajnoki rajt. És igen, David Moyes-szal is négy ponttal jobban álltunk tavaly tíz meccset követõen. De Louis van Gaal hadilábon áll a rengeteg sérülttel. És vannak arra utaló jelek, hogy hamarosan a dolgok jobbra fordulnak. A United még nem áll készen a bajnoki címért vívott harcra, de el kellene érni a jövõ évi Bajnokok Ligájában indulás jogát. Ehhez le kell gyõzni olyan csapatokat, akik jelenleg a legjobb négyben szerepelnek. A következõ hat mérkõzésen többek között játszanak az Arsenal, Liverpool, és Southampton ellen is. A szezonnak ezen szakasza létfontosságú lesz a United számára. Az idénybeli formájukat nem lehet leszûrni csupán a Chelsea és a City ellen elért eredmények alapján, de egy Arsenal, Liverpool, és még némely csapat elleni gyõzelem reményt adhat, hogy a csapat a legjobb négy között végezhessen.


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!