Fergie megvédi a Stoke Cityt

Sir Alex Ferguson elutasítja Arsene Wenger kritikáit a Fazekasokkal szemben.


A skót mester megdicsérte a Stoke menedzserét, Tony Pulist, amiért rendszeresen nagyon jól készíti fel csapatát a mérkõzésekre és eközben még az ellenfelek menedzsereinek szurkálódásaival is megbírkózik.

 

„Sokan kritizálják õket, amiért kemény focit játszanak, de õk csak tartják magukat ahhoz, amihez a legjobban értenek.” – mondta Ferguson.

 

„Arsene Wenger volt az egyik legnagyobb kritikusuk, de õ hajlamos néha eltérni a tárgytól. Például a mi pályánk talaját is becsmérelte a Karácsony elõtti vereségük alkalmával, én pedig tanácstalanul álltam és nem értettem miért. Nagyon tisztelem Tonyt, ügyesen áll helyt a csapatát ért kritikákkal szemben, és ha valami feltüzeli a játékosokat, akkor azok a kritikák.”

 

Wenger korábban, 2008-ban egy szikrázó összecsapás után azzal vádolta Pulis csapatát, hogy „rögbi stílusú” taktikát alkalmaznak és néhány játékosa alattomos is volt.

 

 

A United eddig mind az 5 Premier League mérkõzését megnyerte a Fazekasok ellen, de Mike Phelan szerint a Stoke mindig kiéhezve várja az élmezõnybõl érkezõ csapatokat.

 

„A Stoke elleni mérkõzés számunkra mindig olyan, mintha a Chelseavel, Arsenallal vagy Liverpoolal játszanánk, mert ellenük is ugyan annyira kell vigyázni. Nagyon jó csapatuk van, harmadik éve tudják stabilan õrizni a helyüket a Premier Leagueben, versenyképes alakulat lettek. ” – mondta Phelan a United Reviewnak.

 

„Megdolgoztatnak a pénzünkért, az egyszer biztos. Tiszteljük a Fazekasokat azért, ahogy vezetik a klubot és azért, amit eddig elértek. Tudjuk, hogy mindig maximálisan kell koncentrálnunk, amikor ellenük játszunk.”

 

A Stoke súlyos 5-0 illetve 4-0 arányú vereséget szenvedett legutóbbi két Old Traffordon lejátszott találkozójuk alkalmával, de Pulis reméli, fiai ezúttal nem lesznek ilyen bõkezûek.

 

„Az Old Traffordon megteszünk majd minden tõlünk telhetõt.” – mondta Pulis az Everton elleni 2-0-ás gyõzelem után.

 

„Hazai pályán megszorongattuk õket, de az Old Traffordon nem tudtuk, ott csak szenvedtünk eddig. Remélhetõleg ezúttal jó tapasztalatokkal tudunk szerezni.”

 

Pulis csatasorba állíthatja az eltiltását letöltõ Robert Huthot, és valószínûleg Ricardo Fuller is visszakapja helyét Jones ékpárjaként Jon Walters helyett.

 

A menedzser azonban szeretné tovább erõsíteni a keretét télen.

 

„Ha tudunk hozni 1-2 játékost, akkor meg fogjuk tenni.”

 

 

Teamtalk.com


Teamtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!