Carrick örül a meghívónak

Michael Carrick elégedettségének adott hangot, miután Wayne Rooney, Luke Shaw és Chris Smalling mellett õ is bekerült újra az angol válogatott keretébe.


A 33 éves középpályás kimaradt Roy Hodgson világbajnoki keretébõl és március óta - akkor barátságos meccsen 1-0-ra nyert Anglia Dánia ellen - nem szerepelt a háromoroszlánosok gárdájában. A játékos a közelmúltban épült fel sérülésébõl és a manchesteri derbin tért vissza a pályára, ma pedig leült beszélgetni az MUTV-vel újbóli meghívásáról.

 

"Ez egy jó hír volt" - mondta Carrick. "Persze, csalódás volt, hogy kimaradt a világbajnokság a nyáron, de ez már mögöttem van és õszintén szólva jelenleg csak örülök, hogy rendben vagyok és játszom."

 

"Miután ilyen sokat kihagytam, nagyszerû visszatérni. Különösen az elõzõ hét volt jó, amikor megízlelhettem újra, milyen akcióban lenni, most pedig behívtak a válogatottba; jó hét volt ez."

 

Hodgson úgy jellemezte a veterán Michaelt, aki posztján az ország egyik legjobb játékosa, Carrick pedig bizonyítaná is, hogy ez az igazság. "Ez kedves. Beszéltem vele [Hodgsonnal]. Meghívót kaptam, hogy lássa, hogy állok jelenleg erõnlétileg és ilyen dolgokban. Szóval nagyszerû, hogy visszatárhetek."

 

"Ha öregebb leszel, valószínûleg kicsit jobban értékeled ezt. Soha nem tudod, mennyi maradt még a pályafutásodból, úgyhogy elszánt vagyok, hogy mindent kihozzak abból, ami még hátra van. Nagyon örülök most."

 

 

Közben Shaw is visszakerült a felnõtt keretbe, miután nagyon fontos sikerhez segítette Gareth Southgate U21-es csapatát Horvátország ellen, amikor korosztályos EB-hely volt a tét. Chris Smalling is meghívót kapott, miután korábbi sérülése miatt kénytelen volt kihagyni néhány válogatott párharcot.

 

Mint kapitány, Rooney volt az elsõ név Hodgson listáján és valószínûleg a szlovének és a skótok elleni találkozón is kezdeni fog. Rooney 100. válogatott fellépését ünnepelheti majd legközelebb és neki még hat gólt kell szereznie, hogy beállítsa Sir Bobby Charlton válogatott gólrekordját. Hodgson ráadásul úgy gondolja, Rooney megdöntheti Peter Shilton rekordját is, aki legtöbbször szerepelt Anglia nemzeti csapatában, összesen 125-ször.

 

"Azt mondanám, Peter Shilton rekordja veszélyben van" - magyarázta az angol szövetségi kapitány. "Általában az ilyen rekordokat kapusok birtokolják, szóval az nagy eredmény lenne, ha egy csatár tudná elvenni ezt."

  


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!