Reflektorfényben: David De Gea

David De Gea vitathatatlanul kiváló teljesítményt nyújtott ebben a szezonban, ennek elismeréseként ezen a héten a ManUtd.com reflektorfénybe helyezi a spanyol hálóõrt.


De Gea a napokban ünnepelte 24. születésnapját, az 50. kapott gól nélküli meccsét játszotta a Crystal Palace ellen, és gyorsan közeledik a 150. szerepléséhez a Vörös Ördögök színeiben. Kiváló teljesítménye elismeréseként október hónap játékosa lett a szurkolók szavazatai alapján. Jelenleg nem csak a Premier League egyik legjobb fiatal kapusa, de világviszonylatban is a top hálóõrök között tartják számon.

 
David több társával együtt hazája színeiben szerepelhet a következõ napokban, de mielõtt elutazott volna, a célkitûzéseirõl és a csapat teljesítményét visszafogó tényezõkrõl beszélt.
 
Megmutattuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a jelenlegi éllovasokkal. Mi kell ahhoz, hogy le is gyõzzük õket?
A Manchester United hatalmas klub, melynek mindig is az élen volt a helye. Most sem vagyunk messze ettõl. Mindent, ami csak lehetséges meg kell tennünk, hogy az élbolyba kerüljünk. Nagyon keményen kell dolgoznunk, folyamatosan javítani kell a formánkon. Fontos, hogy csak a saját teljesítményünkre koncentráljunk, és ne azzal foglalkozzunk, mások hol járnak.
 
Sok biztató jel látható a csapat játékában, de mégsem úgy jöttek az eredmények, ahogy vártuk. Vajon miért van ez?  
Nem akarok kifogásokkal élni, de az biztos, minden csapat teljesítményét visszaveti, ha sok a sérültje. Ilyenkor minden egyes játékos sokkal nehezebb helyzetben van, mert sokkal összetettebb a feladatunk, sokkal jobban kell figyelnünk egymásra. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudjunk nyújtani, fontos a jó csapatmunka, de ez nagyon nehéz, ha hétrõl hétre kényszermegoldásokkal kell felállnunk. Biztos vagyok abban, ha visszatérnek a sérültjeink, tovább javulhat a teljesítményünk is.
 
A pozíciódnál fogva jobban átlátod a pályát. Szerinted fejlõdött a csapatmunka az elmúlt hetekben? 
Igen ez így van, és látom, hogy sokkal kompaktabb a játékunk, ezzel megnehezítjük az ellenfél dolgát a helyzet kialakításoknál. Mindamellett a mi csapatunkban játszik a világ néhány legjobb csatára, és a sérültek visszatérésével egy igazán következetes csapat élén ilyen támadósorral jönniük kell a góloknak és a gyõzelmeknek.
 
Volt egy új üzenet, vagy irányelv a menedzsertõl felétek az elmúlt hetekben?
Õ nagyon bízik bennünk, folyamatosan biztat bennünket, nekünk pedig meg kell mutatnunk, hogy kiérdemeljük a bizalmát. Folyamatosan javítanunk kell a teljesítményünkön. Gyõzelmeket kell elérnünk, amelyhez mindent meg kell tennünk, ami csak lehetséges.
 
City elleni mérkõzés az egyik példája volt annak, képes a csapat megbirkózni a védelemben keletkezett problémákkal. Szerinted a rossz szerencsének tudható be a United sérülési válsága?
Még soha nem tapasztaltam ilyet egyetlen klubnál sem. Annyi balszerencse ért bennünket, ami nagyon megnehezítette a helyzetünket, de remélhetõleg véget ér ez a sorozat. Bízom benne, hamarosan visszatérnek a sérült játékosok is.
 
Melyik találkozón nyújtott teljesítményeddel voltál a leginkább elégedett ebben a szezonban?
Az Everton elleni meccsen. Valószínûleg az volt a legjobb teljesítményem, de a legnagyobb dolog számomra, hogy segítettem megszerezni a három pontot a csapatnak.
 
 
Egy kapust hogy érint, ha folyton változik a védõsor? 
Teszem a dolgomat. Nagyon nehéz, de ez a futball. Feladatomnak érzem, hogy alkalmazkodni tudjak a különbözõ helyzetekhez, és megvédjem a kapumat a góltól. Nagyon fontos, hogy jól tudjak kommunikálni a védõkkel, és õk is jól megértsék egymást. Persze ez sokkal nehezebb, ha nincs egy összeszokott, állandó védelmünk. Ilyenkor nehezebb a másikhoz alkalmazkodni, és a saját feladatodra koncentrálni, de a legjobb tudásunk szerint kell megoldanunk ezt a helyzetet. 
 
A válogatottban való szereplés hozzájárul a fejlõdésedhez?
Igen, mindenképpen. Ad egy bizonyos fokú önbizalmat, ha válogatott kezdõjében lehetsz. De segít a koncentráció erõsítésében is.
 
Miben fejlõdtél a legtöbbet az elmúlt tizenkét hónapban?
A kapus feladata eléggé összetett: csak akkor lehetsz jó, ha mindenben jó vagy. Ezért sok mindenben kellett fejlõdnöm, de legtöbbet taktikailag erõsödtem és az összpontosítás is sokkal jobban megy. Ha a Manchester United játékosa akarsz maradni, soha nem hagyhatod abba a tanulást, folyamatosan arra kell törekedned, hogy mindig jobb és jobb teljesítményt érj el.
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!