Fellaini: Én voltam a fekete bárány

Marouane Fellaini bevallotta, David Moyes katasztrófálisra sikerült szezonja során úgy érezte, õ lett a fekete bárány a klubnál. Azonban a világbajnokság segített neki, hogy bizonyíthasson.


A Sir Alex Ferguson visszavonulását követõ nyári átigazolási idõszak igen szerencsétlenül sikerült, végül Moyes csak az utolsó pillanatban igazolta le Marouane Fellainit az Evertontól. David Moyes és Ed Woodward elsõ nyári transzferidõszakukat töltötték a klubnál, amely Cesc Fabregas-t és Toni Kroos-t is le akarta igazolni.

 

Mindez fokozta a szurkolók étvágyát, ráadásul még olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy Cristiano Ronaldo neve is szerepelt a 'bevásárló listán'. Látszólag igen vad elképzelésnek tûnt, de a klub soha nem tagadta mindezt, ez pedig egyértelmûen fokozta az izgalmakat. Végül a United szurkolók csalódtak, mivel csak Fellaini érkezett, ráadásul a tény, hogy az Everton vezetõségének sikerült kicsikarnia 27 millió fontot a belga középpályásért, nem segített Marouane bemutatkozásának.

 

A katasztrófálisra sikerült szezon során a sérülésekkel küzdõ Fellaini a United halálának kigúnyolt arca lett és még az Old Trafford lelátóiról is megtalálták õt. Moyes-t tavasszal elküldték és úgy tûnt, ez a sors vár a középpályásra is, akirõl sokan úgy gondolták, nyáron átadólistára kerül. De túlélte a nyarat és bár az új szezon elején újabb sérülése volt, felépült belõle és játékával sikerült bizonyítania.

 

"Ha játszol, akkor mindig boldog vagy. Úgyhogy most boldog vagyok" - mondta Fellaini. "Keményen dolgoztam és keményen is fogok dolgozni azért, hogy minden meccsen pályán legyek. A menedzseren múlik majd, kiket tesz be a csapatba."

 

"Egyetértek abban, hogy kemény volt a tavalyi szezon. Új volt a menedzser és minden játékos számára nehéz volt, de megint új menedzserünk van új elképzelésekkel, nekünk pedig keményen kell dolgoznunk."

 

 

Mikor arról kérdezték, bûnbaknak érezte-e magát tavaly, miközben a skót szakember szenvedett, így felelt: "Igen, egy kicsit. De ez egy nehéz kérdés, nehéz rá válaszolni. Az elõzõ szezon nehéz szezon volt számomra. De soha nem vesztettem el a hitemet önmagamban. A labdarúgásban fejben nagyon erõsnek kell lenned, nagyon fontos a mentalitás."

 

Mindazonáltal Fellaininek nagyon kellett egy kiváló világbajnokság adta lökés, ami megadatott neki, hiszen Marc Wilmots válogatottjának mind az öt meccsén pályára lépett Dél-Amerikában és a nyolcaddöntõig jutott a Vörös Ördögökkel. A középpályás a belgák elsõ meccsén, Algéria ellen gólt szerzett és a torna során képességeinek új oldalát mutatta a manchesteri drukkerek felé.

 

"Az elõzõ szezon alatt sokat segített a családom, de a világbajnokságról is elmondható ez. A válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok is segítettek nekem és az egész torna nagyszerû élmény volt mindenkinek. Én is és a csapat is jól játszott, ami fontos volt az önbizalmamnak, mert így magabiztosan tértem vissza a nyarat követõen."

 

A remek világbajnoki forma azonban még nem oszlatta el azokat a híreket, melyet arról szóltak, hogy Louis van Gaal eladná a hórihorgas játékost, ám Marouane cáfolta, hogy bármikor is közel lett volna a távozáshoz.

 

"Ez csak spekuláció volt. A labdarúgás már csak ilyen, ez történik benne, mindig vannak találgatások. De négyéves szerzõdést írtam alá a Manchester Uniteddel és a menedzser soha nem is mondta, hogy mennem kell, úgyhogy a helyemért dolgoztam, ennyi a történet."

 

"A menedzser említette, hogy harcolnom kell, ha játszani akarok. Küzdöttem, keményen dolgoztam edzéseken, aztán amikor megkaptam a lehetõséget, próbáltam megmutatni magam, igyekeztem a legjobbamat nyújtani."

 

"Immár felépültem, ezért vagyok jobb. Ha totálisan egészséges leszek, még jobb leszek, ebben biztos vagyok. A szezon elején volt egy sérülésem, azt mondták, meg kell mûttetni, de nem mentem bele. Ez egy csúnya sérülés volt, de most jobb vagyok és elõre tekinthetek."

 

Fellaini célja, hogy bizonyítsa, miért is hozta el õt David Moyes a Goodison Parkból az Old Traffordra.

 

"Persze, eltökélt vagyok, hogy megtegyem ezt. Ezért igazolt le David Moyes. Tisztában volt kvalitásaimmal. Tudta, mire vagyok képes, ezért vagyok itt. Sokkal nyugodtabb most minden körülöttem. Ismerem a játékosokat és az itt dolgozó embereket, ami fontos."

 

Louis van Gaal jelenleg azon munkálkodik, hogy elképzelései a pályán is mûködjenek és Marouane tudja, idõ kell ahhoz, hogy ez a munka beérjen és szüretelni lehessen a gyümölcsét.

 

 

"A filozófiája a szervezettségen és a jobb labdatartáson alapszik. Mikor elveszíted a labdát, gyorsan le kell zárni a területeket. Mikor új menedzsert hozol egy klubhoz, akkor várnod kell, mert nem könnyû bevezetni egy új filozófiát, de keményen dolgozunk az edzéseken. A menedzser sok megbeszélést tart annak érdekében, hogy segítsen javulni, meglátjuk, mi történik majd."

 

"Engem jelenleg box-to-box középpályásként alkalmaz a menedzser és próbálok gólt szerezni. Szombaton, a Crystal Palace ellen kicsit elõrébb játszottam, 8-asként, de az utolsó 20 percre visszaálltam Daley Blind mellé, amolyan 6-os posztba. Tudok játszani különbözõ pozíciókban is."

 

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!