Mata: Moyes-nak nem volt szerencséje

Juan Mata szerint David Moyes-nak nem volt szerencséje a Manchester Unitednél, de úgy érzi, a skót munkamorálja révén jól teljesít majd a Real Sociedadnál.


A spanyol klub a héten jelentette be, hogy a Vörös Ördögök egykori menedzsere ül le a kispadjukra fél évvel azt követõen, hogy távozott az Old Traffordról.

 

Matát még Moyes vitte a Unitedhez, ráadásul a 37,1 millió fontos vételár akkoriban rekordösszegnek számított a klubnál. A Chelsea-tõl érkezõ középpályást meglepte, hogy Manchesterbe költözése után három hónappal a skót szakember elhagyta a klubot.

 

"Õ egy olyan edzõ, akinek nem volt szerencséje itt az Old Traffordon. Nem jöttek azok az eremények, amiket akarunk és hamarabb távozott, mint vártam" - nyilatkozta Mata a Cope-nak.

 

"Nyilvánvaló, Sir Alex Fergusont váltani soha nem lesz könnyû dolog - nem csak neki, bárkinek. Bár csak pár hónapot dolgoztam vele, mindig hálás leszek neki, amiért kulcsszerepet játszott abban, hogy a Manchester Unitedhez kerültem. Õ volt az, aki felhívott, aki üdvözölt és aki önbizalmat adott ahhoz, hogy ide igazoljak."

 

 

Moyes a United elõtt 11 évig vezette az Evertont, amelyet kilenc alkalommal a legjobb nyolcba vezette, most pedig a La Liga 15. helyén álló Sociedadot vette át.

 

"Minden jót kívánok neki. Nagyon jó vele kapcsolatban a tapasztalatom és nagyon jó munkát végzett az Evertonnál. Keményen dolgozik és igen jól felkészül a mérkõzésekre" - folytatta Mata.

 

"Van néhány remek barátom a Realnál, mint például Esteban Granero, neki is a legjobbakat kívánom. Remélem, hogy jól teljesít a Sociedadban, amelynek hatalmas történelme és fantasztikus stadionja van. Nagyszerû a csapatuk is, néhány különösen jó csatárral, úgyhogy azt gondolom, be tud illeszkedni és sikeres lesz."

 

Michael Carrick is örült annak, hogy korábbi menedzsere visszatért a pálya szélére: "Remélem, remekül megy majd neki ott. Új kihívás ez számára. Hosszú éveken át volt sikeres és még frusztrálni fogja az, ahogy tavaly mentek itt a dolgok - mint ahogy mindannyian -, de biztosan tudom, hogy feláll belõle. Remélhetõleg jó lesz majd ott."

 


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!