Rooney: Két góllal közelebb

Kedd este Wayne Rooney három gólra megközelítette Sir Bobby Charlton rekordját, miután a skótok elleni, 3-1-es siker alatt kétszer is eredményes tudott lenni.


A Manchester United csatára a szünet utáni második percben - Jack Wilshere lövését követõen - fejjel vette be Craig Gordon kapuját, majd bár a skótok szépíteni tudtak, de két perccel a hazaiak gólja után Rooney megszerezte Anglia harmadik gólját is.

 

A Háromoroszlánosok egygólós, karcsú, de megérdemelt elõnnyel vonulhattak a szünetre, miután az igen felvillanyozott Celtic Parkban Wilshere elõkészítése után arsenalos csapattársa, Alex Oclade-Chamberlain csúsztatott a hosszú alsóba.

 

Rooney egyike volt a három United játékosnak, akik a kezdõcsapatban kaptak helyet, mellette még Chris Smalling és Luke Shaw játszott, és mire 2-0 lett az állás, már négy manchesteri volt a pályán, hiszen a második félidõre Scott Brown helyett Darren Fletcher futott ki a gyepre. Shaw 66 percet kapott, õt Kieran Gibbs váltotta a bal bekk posztján.

 

 

Úgy tûnt, Fletcher játéka kedvezõen hatott a skótokra, ahogyan a középpálya közepérõl osztotta a labdákat és a hazaiak feljavuló játéka végül gólt is eredményezett. A Hull City bal bekkje, Andrew Robertson túljutott a liverpooli Raheem Sterlingen, majd kényszerítõzött az éppen beállt Johnny Russellel, a visszakapott labdát pedig a rövid alsóba lõtte Fraser Forster mellett.

 

Anglia szinte azonnal válaszolt, Adam Lallana gurított vissza az alapvonaltól, amire Rooney érkezett és a kapuba lõtt. A csapatkapitány cigánykerekezve ünnepelte, hogy csapata négy nap alatt második sikerét érte el.

 

Rooney-t immár csak Gary Lineker és Sir Bobby Charlton elõzi meg a válogatottban szerzett gólok számában. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!