Beharangozó: Arsenal - Manchester United

A hétvégi forduló mega mérkõzése. Nem én találtam ki, csak olvastam valahol, hogy így hirdetik az Arsenal - Manchester United rangadót.


Vegyesek az érzéseim a kijelentéssel kapcsolatban mert ha megnézzük mindkét csapat elmúlt hetekben nyújtott teljesítményét, azért volna okunk megkérdõjelezni ezt. Ám a történelem mást mondat velünk. A történelem szerint az egyik legpikánsabb párosítása ez az angol bajnokságnak és számomra ez elég indok ahhoz, hogy egy remek mérkõzést vizionáljak szombatra.

 

A két csapat hasonló formában játszik az elmúlt hetekben, a tabellán is csupán egy ponttal elõzik meg az Ágyúsok a Unitedet, jelenleg a 6. és 7. helyen tanyázik a két csapat 17, valamint 16 ponttal. Egy esetleges gyõzelemmel pedig a Vörös Ördögök a tabella 4. helyére is feljöhetnek, ha a Swansea és a West Ham betlizik a hétvégén. Van is esély a dologra, ugyanis a 4. West Ham az Evertonhoz látogat, míg a Swansea pedig a városi rivális Manchester City vendége lesz a fordulóban.

 

Sérültek terén sem áll fényesen egyik csapat sem. Arsene Wenger nem számíthat Debuchy, Özil, Diaby játékara sem, valamint még Ospina, Arteta, Koscielny és Gnabry játéka is erõsen kérdéses. A United hét elején rossz híreket kapott, ugyanis De Gea, Carrick, Shaw és Blind is megsérült a válogatott szünetben. Szerencsére, mint a tegnapi sajtótájékoztatón kiderült De Gea és Shaw biztos ott lesz a pályán és Carrick játékára is van esély ám ez csak ma dõl el. Blindrõl vegyes hírek vannak, ami biztosnak tûnik, hogy 10 nap múlva újra megvizsgálja az orvosi stáb, biztosabbat majd utána. Van Gaal nem számíthat még Rojora, Falcaora, Rafaelre, Youngra és Lingardra sem többek között.

 

 

A két csapatnak egyébként ez lesz a 219. találkozása, melybõl 92-szer a United került ki gyõztesen, 48 alkalommal született döntetlen és 78 sikert pedig az Arsenal jegyez. Ami Wenger csapata mellett szólhat, hogy az Ágyúsok nem találtak legyõzõre utolsó 23 hazai Premier League mérkõzésükön, a United pedig nem tudta megnyerni utolsó 7 idegenbeli mérkõzését. Bár a United szeret nagy sorozatokat megszakítani mint tudjuk és az utolsó 6 találkozásuk alkalmával az Arsenal egyszer sem tudta legyõzni a rekordbajnokot.

 

Nézzük akkor, hogy milyen kezdõcsapatra lehet számítani szombaton. Kapuban De Gea, nincs kérdés, ám a védõsorban annál több. Bal oldalt Luke Shaw, jobb szélen Valencia, középen pedig Blackett és Jones, akirõl az a hír járja, hogy újra bevethetõ.

 

A középpálya nagy hiányzója Daley Blind, akit nálam Ander Herrera pótolhat, kiegészítve Fellainivel, Di Mariával és Juan Matával.

 

Elöl pedig a mestert ismerve Robin van Persie fog játszani, társa pedig Wayne Rooney lesz. Mindkét játékos gólt, vagy gólokat szerzett hazája színeiben. Bízom benne, hogy legalább ennyit szereznek most szombaton is.

 

Egymás elleni eredmények:

 

  • Arsenal 0 - 0 United (2014.02.12.)
  • United 1 - 0 Arsenal (2013.11.10.)
  • Arsenal 1 - 1 United (2013.04.28.)
  • United 2 - 1 Arsenal (2012.11.03.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Shaw, Blackett, Jones, Valencia, Herrera, Fellaini, Mata, Di Maria, van Persie, Rooney

 

Cserék: Lindegaard, McNair, Smalling, Fletcher, Carrick, Wilson, Januzaj, Thorpe

 

A mérkõzés játékvezetõje Mike Dean lesz.

 

A mérkõzés megtekinthetõ szombat este magyar idõ szerint 18:30-kor a Fanatics TV-n és a Digi Sport 1-en.

 

Fanatics tipp: 1-1

 

A legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria - 84,50 AP

Mata - 51,50 AP

De Gea - 47,50 AP

Rooney - 46,00 AP

Herrera - 39,50 AP

van Persie - 33,50 AP

Falcao - 33,00 AP

Januzaj - 30,50 AP

Blind 28,00 AP

Shaw - 27,00 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni a tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!