Rooney: Jót tett a távozás Welbecknek

A Manchester United kapitánya, Wayne Rooney elmondta, számára furcsa Danny Welbecket Arsenal mezben látni - azonban támogatja angol honfitársát sikerei elérésében.


Danny Welbeck csatlakozott az Ágyúsokhoz az átigazolási idõszak utolsó napján, két gólt rúgott Szlovénia ellen a 2016-os Európa-bajnokság kvalifikációs mérkõzésén a Wembley-ben, ezzel elnyerte Wayne Rooney dicséretét. Amíg a páros továbbra is hatékonyan dolgozik együtt a nemzetközi porondon, addig a Vörös Ördögök kapitánya reméli, hogy a Longsight-i születésû csatárnak hasznára válhat a csapatváltás.


"Danny szinte egész életét az Old Traffordon töltötte" - nyilatkozott Rooney az MUTV-nek. "Igazi manchesteri ifjú, furcsa lesz így viszont látni. De ilyen manapság ilyen a labdarúgás, a játékosok jönnek-mennek."

"Hiszek benne és a sikereiben, valószínûleg a legjobb döntést hozta meg a távozással. Nagyszerûen tette a dolgát, lõtt is néhány gólt és jól játszott. Mindig azt adta, amit kellett - jó csapattárs. Mindig keményen dolgozik a csapatért."

"Egyszer mondtam is neki, kicsit túlzásba viszi az edzést, de õ válaszul gólt lõtt és nagyszerûen játszott."

Rooney elismeri, nehéz feladat lesz ismét az Arsenal ellen játszani az Emirates Stadionban, ahol elõször találkoznak idén a bajnokságban. Azonban a United tizese szerint bátorításra adhat okot a múltban elért eredményük jelenlegi ellenfelükkel szemben, ugyanis nem kaptak ki tõlük az utolsó három kirándulásuk alkalmával, és kilenc meccsbõl háromszor gyõzni is tudtak hasonló kiírásban.
 


"Az Arsenallal szemben van pár kellemes emlékünk" - nyilatkozta támadó. "Legyõztük õket a Bajnokok Ligája elõdöntõjében, itthon és idegenben is mi voltunk a jobbak. Viszont a Premier League-ben is arattunk már felettük nagyszerû gyõzelmeket."

"Mindig szoros mérkõzéseket vívunk egymással, ahol általában az elsõ gólt lövõ csapat gyõzedelmeskedik, vagy ér el jó eredményt. Egy jól mûködõ csapattal kell odamennünk és akkor meggyõzõdhetünk arról, hogy bármit elérhetünk."

"Az Arsenalnak jó csapata van, izgalmas fiatalokkal és angol játékossal, akik az angol felnõttcsapatban szerepelnek. Tudjuk, hogy nagy energiákat fognak mozgósítani a legyõzésünk érdekében és a legjobbjukat nyújtják majd ellenünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!