A rugalmas United elvégezte a házi feladatot

Ashley Young szerint a Manchester Unitednek rugalmasnak - és egy kicsit szerencsésnek - kellett lennie ahhoz, hogy olyan helyzetbe kerüljön, amivel a második félidõre tervezett kontrajátékkal sikert érjen el az Arsenal ellen.


Bár a találkozó elején zárótûz alá vették ellenfelüket az Ágyúsok, de a United játékosai hálásak lehettek David de Geának, aki egy sor remek védést mutatott be az elsõ játékrészben. Ennek révén az önbizalom növekedett a szünet után és a manchesteriek meg tudták nyerni 2-1-re a rangadót.

 

"Amikor az Emirates-be jössz, tudod, hogy nehéz mérkõzésed lesz és rugalmasnak kell lenned" - mondta Young az MUTV-nek. "Olyan Arsenal ellen játszottunk, mely egy-két érintéssel tologatott a tizenhatos körül, de a csapatunk minden tagja jól védekezett a támadósortól a védelemig. Amikor három pontot szerzel az Arsenal ellen, az fantasztikus érzés, nagyon boldog volt az öltözõ."

 

"Úgy vélem, a rugalmasságnak kell lennie a kulcsszónak. Olyanok, mint Paddy [McNair] és Tyler [Blackett] fantasztikusan játszottak hátul, ahogy Chris [Smalling] is. Paddy-nek és Tylernek is új dolog ellátogatni az Emirates-be, nem volt könnyû dolguk, de nagyszerûek voltak."

 

 

"Mindenkinek kellett védekeznie bizonyos ponton és az igazat megvallva úgy éreztük, szerencsénk volt, hogy 0-0-val mentünk szünetre. Kijöttünk a második félidõre, elkezdtünk játszani, gólt szereztünk és nem gondoltam, hogy az Arsenal képes lenne betalálni utána. Kontrákra játszottunk, meglett a második gól is, sõt a harmadik is meglehetett volna. A három pontért mentünk, nagyszerû eredmény ez."

 

Louis van Gaalnál fontos, hogy a részletekre is figyeljenek és a United szakadár terveit jól mutatta Wayne Rooney gólja is, ami nem a pillanat mûve volt. "Videókat néztünk az Arsenalról és láthattad, hogy kontrákkal gondot lehet okozni nekik. Ezért fontos volt, hogy megszerezzük az elsõ gólt. Amint megszereztük, utána még több helyzet jött. Ragyogó volt megszerezni ezt a gyõzelmet."

 

Rooney kiváló nyolc napon van túl, hiszen a hétvégi gólja mellett ez idõ alatt 100. válogatottságának is örülhetett, ráadásul háromszor is eredményes volt a nemzeti csapatban.

 

"Fantasztikus hete volt Rooney-nak" - folytatta Ashley. "Nem hiszem, hogy kérhetett volna magának jobb hetet. Mindig jó látni, ha betalál, mindig jólesik, ha betalál, szerencsére sikerült neki. Fantasztikus volt a csapat számára, mint ahogy az összes játékos a cserékkel együtt."

 

"A végefelé idegtépõ volt és reméltük, hogy sikerül megszerezni a harmadikat. Mikor láttad, hogy Angel megiramodott, kihagyta a helyzetét, majd az Arsenal szépített, elkezded kérdezgetni a negyedik játékvezetõt, mennyi van még. Szerencsére rugalmasak voltunk és bebiztosítottuk a gyõzelmet."

 

 

Ashley rokonai kint voltak a stadionban, bár õk az Arsenalnak szurkolnak, így a United gyõzelme egy darabig talán nem volt népszerû eredmény a Young-családon belül. "A családom kint volt a lelátón, az Arsenal drukkerek között. De nem igazán zavar, ha nem beszélnek velem! Holnak beszélni tudnak velem. Nagyszerû volt részt venni ebben. Nem gondoltam, hogy ilyen korán be kell állnom. Megvan a három pont, örülök neki."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!