Smalling: Fantasztikus csapatmunka volt

A Manchester United játékosai érthetõen remek hangulatban hagyták el az Emirates Stadiont szombaton, és Chris Smalling szerint ez a gyõzelem üzemanyag lesz számukra a következõ találkozókra.


A 2-1-es eredmény nagyban köszönhetõ David De Gea ragyogó teljesítményének és Wayne Rooney zseniális találatának, de nagy kitartást igényelt az egész csapat részérõl, hogy tartani tudják a megbeszélt taktikát.

 
Smalling elismeri, hogy nem nyújtottak tökéletes teljesítményt, fõleg azután, hogy visszanézték a mérkõzést, de mindezek ellenére úgy érzi, a szombati gyõzelem egy fantasztikus csapatmunka eredménye volt.
 
"Ez egy hatalmas gyõzelem volt a számunkra" - mondta Small a ManUtd.com-nak. 
 
"Bár játszottunk már ennél jobban is idegenben, még sem sikerült gyõznünk. Elemeztük a játékot, láttuk milyen hibákat követtünk el, de ennek ellenére nagyon fontos három pontot szereztünk meg. Ez a gyõzelem pozitív lökést ad, amit egész héten szeretnénk meglovagolni az edzéseken és kamatoztatni a következõ mérkõzéseken."
 
A United védelmi vonalának Smalling volt a legtapasztaltabb játékosa Paddy McNairrel és Tyler Blackettel az oldalán. Bár nagy taktikai fegyelemmel és kitartással végezték a dolgukat, de még így is hatalmas szükség volt De Gea magabiztosságára a kapuban, sõt még a védelem kisegítésében is.
 
 
 
"Ebben a gyõzelemben az volt a legfontosabb, ahogyan elértük. Nem a fantasztikus forma, hanem egy hihetetlen csapatmunka segített bennünket. Egy emberként harcoltunk, és ez adott nekünk egy olyan pluszt, amivel gyõzni tudtunk. Az Arsenálnak rengeteg helyzete volt. Tudtuk, hogy nagyon erõsen kell koncentrálnunk, mert minden egyes pillanatot meg fognak ragadni, de egy remek csapatmunkával nem csak megállítottuk, hanem le is gyõztük õket."
 
A változások, különösen a védelemben, aligha jönnek jól egy mérkõzésen, de Smalling szerint már hozzászoktak a kényszermegoldásokhoz.
 
"Ez nem elõször történt már meg velünk ebben a szezonban, nem csak a posztok, de a formáció is gyakran változik a meccs közben. Ez nem az ideális helyzet, de már belejöttünk a gyors változtatásokba és tudjuk, hogy ilyenkor fokozottabban segítenünk kell egymást."
 
Miután a sérülési válsággal küszködõ Vörös Ördögök már ott vannak a Premier League tabellájának 4. helyén, magától adódik a kérdés: vajon hol lesznek egy teljesen fitt kerettel?
 
"Minden csapatnak jobban megy, ha teljes a kerete. Ha megnézzük az élen állókat, hetente csak egy-két változtatás van náluk. Sokkal jobban megy a játék egy összeszokott csapattal, ez természetesen ránk is igaz. Így azt hiszem sokkal eredményesebb és következetesebb lesz a teljesítményünk, ha visszatérnek a sérült játékosok."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!