De Gea, Rooney és Smalling a hét csapatában

Érdekes módon a sérülési válsággal küszködõ, emiatt kényszermegoldásokkal felálló Manchester United játékosai biztosítják a hét csapatának gerincét a szakértõk értékelése szerint.


A Chelsea továbbra is az élen menetel a Premier League trófeájáért vezetõ úton, míg az Arsenal és a Liverpool egyre messzebb kerülnek az élbolytól. A Manchester Unitednek pedig egy gyõzelemmel sikerült a 4. helyre ugrania a ranglétrán. Persze az idei tabella különösen képlékeny, mindössze két pont választja el a negyedik helyet a tizediktõl. Sõt a Vörös Ördögök 13 ponttal vannak lemaradva az éllovas Chelseatõl, de csak 11 ponttal vezetnek a sereghajtó QPR elõtt.

 
De messze még a verseny vége, addig rengeteg izgalmas mérkõzés vár a szurkolókra. Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan, ahol ismét meglepõ eredmények születtek, újból átrendezõdött a tabella, és még vörösbor is került az asztalra, noha nem a baráti koccintás végett.
 
 
Az Emiratesben ugyanis Kieran Gibbs öngólját követõen a hazai szurkolótábor felõl egy vörösboros üveg landolt a vendégek szektorában. A rendbontót hamar nyakon csípték, és átadták a rendõrségnek.
 
A United szóvivõje a következõket nyilatkozta az esettel kapcsolatban: "Az incidenst követõen a rendezõk gyorsan és szakszerûen cselekedettek az Emiratesben. Ellentétben a média híresztelésekkel, a United az esettel kapcsolatban nem kíván panasszal élni az Angol Labdarúgó-szövetségnél."
 
De lássuk akkor a szakértõk véleménye szerint kik a hét hõsei. A Premier League 12. fordulójának csapatába a Vörös Ördögök három játékosa is bekerült.
 
Kapus: David de Gea (Man United)
A spanyol hálóõrnek a West Brom kapusával, Ben Fosterrel kellett megmérkõznie. David nem egy-két bravúros védésnek köszönheti a hét legjobb kapusának járó címet, hanem egészen pontosan nyolcszor védte meg a Vörös Ördögök kapuját az Emiratesben.
 
 
Védelem: Gael Clichy (Man City), John O'Shea (Sunderland), Massadio Haidara (Newcastle United) neve mellett Chris Smalling (Man United) is szerepel a Premier League 12. fordulójának legjobb védõi között. Smallingnak úgy tûnik sikerült jóvátennie a szurkolók és menedzsere elõtt a Man City ellen elkövetett súlyos hibáját kiváló teljesítményével az Arsenal ellen.
 
 
Középpálya: Yannick Bolasie (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Newcastle), Christian Eriksen (Spurs), Eden Hazard (Chelsea). Bár Marouane Fellaini teljesítménye is nagy visszhangot váltott ki szakmai körökben hatalmas munkájának köszönhetõen az Arsenal felett aratott 2-1-es gyõzelem során, de most hajszál híján lemarad a hét csapatából. Mindenesetre a belga óriás állhatatos kemény munkájával ellehetetlenítette Jack Wilshere-t, akit ez annyira felbosszantott, hogy a mellkasáig alig felérõ játékos megpróbálta õt lefejelni. A jelenet annyira viccesre sikeredett, hogy feltehetõen ennek köszönheti Wilshere az azonnali piros lap megúszását.
 
 
Csatárok: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Ings (Burnley)
Rooneyt részben az Arsenal elleni gyilkos gólja, mely a United eddigi legfontosabb gyõzelmét eredményezte az idei szezonban, másrészt a mezõnyben végzett fantasztikus teljesítménye juttatta a hét csapatának élére.
 
 
A United súlyos sérülési válsága miatt szinte majdnem minden meccsen más kezdõvel kénytelen felállni, úgy tûnik Louis van Gaal gárdája kezd ehhez is hozzászokni. Mindenesetre az ünnepi idõszak feltehetõen nagy meglepetéseket tartogat még a Premier League idei, talán legszorosabb szezonjában.
 
Források: Dailymail.co.uk, theweek.co.uk


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!