FA-kupa: Sorsolásra várva

A Manchester United szurkolóinak a 25-ös golyót kell figyelniük majd hétfõ este, amikor az FA-kupa sorsolását rendezik.


A két legmagasabb osztály 44 csapata is beszáll a küzdelemsorozatba, melyben remélhetõleg a Vörös Ördögök sokáig eljutnak Louis van Gaal elsõ ilyen versenyében. Tavaly hazai pályán a Swansea City ellen esett ki, lezárva egy hároméves sorozatot, amely során mindig továbblépett a gárda a harmadik fordulón, 2012/13-ban a West Ham elleni, újrajátszott találkozón Wayne Rooney korai góljával nyert a csapat, egy évvel korábban a Manchester City-t ütötte ki 3-2-es, idegenbeli sikerrel, míg 2010/11-ben a Liverpoolt gyõzte le Ryan Giggs góljával 1-0-ra.
 
 
Ander Herrera, a Manchester United középpályása nagyon várja már, hogy játékosként is megízlelhesse ezt a sorozatot, amit Spanyolországban távolról követett korábban. A középpályás az Athletic Bilbaóval nem nyert kupát, így nagyon szeretné csapatát gyõzelemhez segíteni, hogy bekerülhessen ez is az önéletrajzába. Ha a Vörös Ördögök megnyernék az idei kiírást, úgy rekordnak számító 12. alkalommal szereznék meg az FA-kupa trófeáját azután, hogy legutóbb Ruud van Nistelrooy kettõ, valamint Cristiano Ronaldo egy góljával legyõzve a Millwallt elhódította a serleget.
 
"Jó dolog, hogy egy meccsen múlhat a továbbjutás - ettõl lesz ez érzelmekkel teli" - mesélte Herrera az Inside Unitednek. "Imádom az FA-kupát, Spanyolországban mindig néztem. Játszani akarok benne és nagy lehetõség ez nekünk, hogy trófeát nyerjünk. Fontos versenysorozat ez számunkra, mint ahogyan minden más, mivel mindent meg akarunk nyerni."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!