Folytatódik a nagy költekezés

Miután három millió új részvényt bocsátott eladásra, a Manchester United társtulajdonosa, Edward Glazer megerõsítette, hogy folytatják a csapat megerõsítését, és az ezzel együtt járó nagy költekezést.


Az eladási ismertetõben a klub arról számol be, "magasabb mértékû kiadásokra számít egy fõre vetítve a játékosok kapcsán".

 

Edward Glazer, a United egykori tulajdonosa, Malcolm Glazer fia, ugyanakkora részesedésre tett szert  a klubban, mint másik öt rokona, édesapja 2014. májusi halálát követõen. A részények eladása a hét végén kezdõdhet meg hivatalosan.

 

A 2013/2014-es szezont követõen, amelyben a Vörös Ördögök nem tudták kivívni a Bajnokok Ligájában való indulást jogát, a nyári átigazolási idõszakban az új menedzser, Louis van Gaal 150 millió fontot költött új játékosokra, köztül a brit átigazolási rekordért érkezett Angel Di Mariara.

 

Még pénteken, a holland edzõ idegesen reagált azokra a felvetésekre, miszerint klubja újabb nagy kötelekezésbe kezdene, "megalázónak" és "tiszteletlennek" bélyegezve azokat.

 

Csakhogy a most kibocsátásra került ismertetõben az áll, a United felkívánja használni a részvények értékesítésébõl származó bevételeit, és arra is van utalás, hogy a jelenlegi játékosok szerzõdéseinek meghosszabbítását is ebbõl fedeznék.

 

 

Az ügylet alaposabb ismeretéhez tudni szükséges, hogy a Glazer család a Manchester United részvényeinek 90 százalékával rendelkezett, mióta 2012 augusztusában bejegyeztették részvényeik 10 százalékát a New York-i Értéktõzsdén. A BBC Sport értesülései szerint az eladásra kínált 3 millió részvény körülbelül a klub részvényeinek 2 százalékát, Edward Glazer személyes részvényportfoliójának pedig 15 százalékát teszi ki.

 

A család korábban már adott el részvényei közül, júliusban pedig bejelentették, hogy további nyolc milliót bocsátanának áruba, 88.7 millió fontnyi ellenértéket remélve.

 

A mostani eladást követõen a Glazer család a részvények körülbelül 80 százalékát fogja birtokolni, de ennek ellenére a szavazati jogok 95 százaléka továbbra is náluk marad.

 

Az NFL-ben szereplõ Tampa Bay Buccaneers,  illetve a Glazer Családi Alapítvány társelnökeként funkcionáló Edward Glazer a körülbelül 28.7 millió fontos várható bevételt saját ingatlanügyleteinek fedezésére fogja várhatóan felhasználni.

 

Az ismertetõben figyelmeztetik a leendõ befektetõket arra, elõfordulhat, hogy nem kapnak osztalékot részvényeik után, a potenciális befektetõknek pedig akkor sem kerül eladásra a klub, ha az a részvényeseknek kifizetõdõ lenne. Szintén felhívják a figyelmet arra, hogy ha a csapat netán rosszabbul szerepelne, és újra nem tudná kivívni az európai kupaszereplést, a részvényárak csökkenhetnek.


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!