Van Gaal: Muszáj rotálni

Louis van Gaal úgy véli, muszáj lesz forgatnia csapatát a karácsonyi forgatag során még akkor is, ha ez nehéz lesz a sérülések miatt.


Miután szombaton meccselnek egyet az Aston Villával, a Vörös Ördögök azt követõen 10 nap alatt négy mérkõzést játszanak le, kezdve a karácsony másnapján sorra kerülõ, Newcastle elleni bajnokival, ami után még két újabb PL-meccs jön, mielõtt január 4-én pályára lépnek a Yeovil elleni FA-kupa összecsapáson.

 
A Premier League zsúfolt, karácsonyi menetrendjében van Gaal még újnak számít, de elmondása szerint csakis pihenéssel és rotálással lehet kezelni ezt a helyzetet, feltéve, hogy elegendõ játékos a rendelkezésére áll majd.
 
"A rotálás valószínûleg egy megoldás lehet a problémára, mert néhány nap alatt sok meccs van. Ezért gondolom azt, hogy forgatnom kell a csapatot, de ehhez fitteknek kell lenniük a játékosoknak, de most nem mindenki egészséges" - mondta a menedzser az MUTV-nek.
 
Arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen különleges programja arra, hogy kezelje a nagy hajtást, a holland így felelt: "Pihenés, csak a pihenés...ezt kell tennünk."
 
"Le kell játszanunk ezt a két meccset (dec. 26-án a Newcastle, 28-án a Tottenham ellen), ez normális a Premier League-ben. Nem tudok változtatni ezen."
 
 
Van Gaal már az u21-es találkozókat is felhasználta arra, hogy a sérülésbõl visszatérõ játékosok - nevezetesen Michael Carrick és Jonny Evans - meccsre rázódjanak, de mi van akkor, ha nincs mérkõzésük a tartalékoknak?
 
"Edzened kell! Le tudsz szimulálni meccset, de ez nehezebb; sokkal több idõt elvesz, jobb, ha játszol a második csapatban. De a Premier League-ben, az elsõ csapatnál is adok játékperceket nekik."
 
A sérülések miatti kiesések kezelése szempontjából ebben a szezonban nagyon fontos volt számos játékos sokoldalúsága. Antonio Valencia a középpályán és a védelemben is megfordult, míg Wayne Rooney középpályán jeleskedett a Liverpool ellen.
 
Van Gaalt arról is kérdezték, hogy a jövõben esetleg gyakrabban szerepel mélyebb poszton a csapatkapitány: "A csapat egyensúlya szempontjából ez így megbízható. Szükségem van a csapaton belüli egyensúlyra. Hat meccset nyertünk zsinórban, ami szerintem az egyensúlynak tudható be."
 
"Nem tudom, hogy mindig oda fogom betenni vagy nem, mert csatár poszton is megbízható, mivel nagyon jó támadó. Több poszton is be tudom vetni, amit kedvelek, mivel szeretem a multifunkciós játékosokat. Általában több multifunkciós játékost veszek, mint olyat, aki specializálódott egy bizonyos posztra."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!