Carrick: Üldözõbe vesszük a Cityt és a Chelsea-t

A Manchester United középpályása, Michael Carrick állítja, eltökélt szándékuk, hogy a minél nagyobb nyomást gyakorolva a riválisokra kitartóan üldözõbe vegyék a Premier League idei éllovasait.


Louis van Gaal fiai masszívan õrzik harmadik helyüket a tabellán, hét gyõzelemmel és egy döntetlennel utóbbi nyolc bajnoki találkozójuk során. Miután a Vörös Ördögök a Boxing Day találkozón 3-1-es gyõzelmet arattak a Szarkák felett, jelenleg 7 pontra vannak lemaradva a városi riválisoktól, és 10-re a listavezetõ Chelsea gárdájától. 
 
A Unitednek mindössze két napot kell csak várnia az újabb pontgyûjtési lehetõségre, amikor is vasárnap Londonba utaznak, ahol a Tottenhammel mérik össze erejüket. A sûrû program következõ állomása pedig a Stoke City elleni idegenbeli találkozó lesz. Carrick szerint, aki jól ismeri mindkét gárdát, nem lesz könnyû dolguk, de tudja, hogy most kivételesen erõs elszántsággal és nagy lendülettel állnak a kihívások elé.
 
"Az elmúlt hetek eredményei nagyon biztatóak" - kezdte a középpályás a ManUtd.com-nak adott interjújában.
 
"Csalódás volt ugyan, hogy az Aston Villa ellen nem sikerült megszereznünk a maximális pontot, de most magabiztosan tettük azt a Newcastle ellen. A következõ napokban pedig két idegenbeli küzdelem vár ránk, ami egy remek teszt lesz a folytatás tekintetében."
 
"Nincs más célunk, mint hogy elkapjuk a Cityt és a Chelsea-t. Nem alkuszunk meg a harmadik hellyel. Már nyilvánvaló javulás látható a teljesítményünkön, egyre több meghatározó játékos tér vissza, egyre erõsebbek leszünk, és ezzel élni is akarunk."
 
"A Tottenham otthonában mindenki kemény küzdelemre számíthat, különösen ilyen sûrû program közepette. De õk is hasonló cipõben járnak, mi pedig megõrizve eddigi remek lendületünket állunk a kihívás elé."
 
A Vörös Ördögök nagyszerû összjátékot produkálva arattak magabiztos gyõzelmet a Szarkák felett. Wayne Rooney, Falcao, Juan Mata és Robin van Persie fantasztikus formában játszottak.
 
 
"Így van, négy világklasszis játékosokról beszélünk. Õk igazi fenyegetést jelentenek az ellenfél kapuja elõtt, és ez nagy önbizalmat ad nekünk ahhoz, hogy a lehetõ legjobb módon segítsük õket a gólszerzésben."
 
"Remek összhangban tették a dolgukat elöl, nekünk pedig biztos hátteret kell teremteni mögöttük, ahogy tettük a Newcastle ellen is. Ezt kell továbbfejlesztenünk, és folytatnunk a következõ hetekben. Magabiztosan játszottunk, uraltuk a meccset, remek helyzeteket dolgoztunk ki és eredményesek voltunk a kapu elõtt. Az ellentámadásokra kellett nagyon oda figyelnünk, de ezt is megoldottuk. Maximálisan uraltuk a játékot, és magabiztosan nyertük meg a találkozót. Az ilyesfajta gyõzelmek erõs ösztönzést adnak a folytatáshoz."
 
"A menedzser rendkívül következetes a kezdõ kiválasztása terén is. A rendelkezésére álló játékosállományból, mindig megpróbálja a legerõsebb kezdõt összerakni és ez nagy segítség a lendület fenntartásához. A sérülések miatt fõleg a védelemben állandó változtatásokra kényszerül, de elõrelátása hatalmas segítség a számunkra."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!