Olyan voltam, mint Amerika kapitány

A Manchester United hivatalos oldala leült David de Geával, hogy megvitassák a kapus látványos fejlõdését, amin 2011-es érkezése óta ment át...


Játékod mely területén fejlõdtél a legtöbbet azóta, hogy a Unitedhez igazoltál?

Már négy éve itt vagyok és úgy vélem, minden szempontból javultam. Nehéz egyet kiemelni, mert mindenen dolgoztunk és javítottunk.
 
Mennyit segített - különösen a védõtársaiddal való kapcsolatban - az, hogy beszéled a nyelvet?
Szerintem a legnagyobb hatással akkor van, mikor az öltözõben vagy. Persze a pályán is szükséged van erre, de az öltözõben kell igazán. Az, hogy angolul kezdtem interjúkat adni, nagyon sokat segített, még abban is, hogy még többet tanuljak a nyelvbõl.
 
Amikor a Unitedhez igazoltál, erõnléti programot kezdtél el, amely révén erõsebb és nagyobb lettél. Ez már lezárult, vagy még várhatjuk azt, hogy nagyobb leszel?
Egy év alatt olyan lettem, mint Amerika kapitány! [nevet] Nem, még mindig tart a program, bár nem annyira, mint régen. Ez inkább egy csökkentett program már, de nagyon sokat dolgoztam az edzõteremben a kezdetekkor, aminek nagy hatása volt.
 
 
Észrevettük, hogy kiöklözés helyett inkább több beadást elkapsz ebben a szezonban, mint korábban. Olyan elem ez, amin dolgoztál edzéseken?
Lehet, hogy ezt vetted észre, de korábban is elkaptam azokat. Az edzésen mindig azon dolgozol, hogy elkapd a labdát, mindig ez az elsõ opció. Egy kapus számára mindig ez a fõ cél. Mint mondtam, lehet, hogy ezt vetted észre ebben a szezonban, de mindig próbáltam ezt tenni.
 
Pályafutásod során most vagy a legjobb formában, de azt mondtad, mindig van mit tanulni. Van egy bizonyos terület, amin próbálsz javítani?
Ismét mondom, nem számít, mennyire kiváló formát mutatsz, mindig lehetsz jobb és mindig vannak a játékodnak olyan részei, amit javíthatsz. Mindent fejleszthetsz. Nem számít, hogy mások mennyire jónak látnak, vagy te magad mennyire jónak látod a játékod, mindig dolgozni kell játékod minden részén. Remélhetõleg még több jön majd a jövõben.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!