Fergusont még mindig kísérti a Bayern elleni bukás

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elárulta, a tavalyi Bajnokok Ligája kiesés a Bayern München ellen még mindig üldözi álmában.


Ferguson három Bajnokok Ligája-döntõbe is bevezette a Vörös Ördögöket a kispadon töltött 24 éve alatt, amely minden menedzser erényére válna, azonban a skót menedzser elégedetlen és úgy érzi, több alkalommal is játszhattak volna döntõt a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

 

 

 

A nemsokára már negyedszázada a manchesterieket irányító edzõlegenda szerint számos alkalommal szenvedtek elkerülhetõ vereségeket, amelyek mellett természetesen voltak olyanok is, ahol megérdemelten estek ki, de a tavalyi búcsújuk egyértelmûen az elsõ kategóriába tartozik.

 

Úgy esett ki az elõtte lévõ két szezonban végig döntõt játszó United a Bayern ellen, hogy Arjen Robben a visszavágó végén törte össze az elõdöntõs álmokat az Old Traffordon, így pedig idegenbeli gólokkal a bajorok jutottak tovább.

 

"Csak háromszor nyertük meg, amely ennél a klubnál nem elég, de sokszor csak a balszerencse okán nem jöttek össze a dolgok. A többi alkalommal mi szúrtuk el" - kezdte Ferguson a People magazinnak a Bajnokok Ligájával kapcsolatban.

 

"A realitások talaján maradva azt mondom, még kétszer-háromszor gyõzhettünk volna. Az elõzõ szezonban is esélyesnek tartottam a csapatot a végsõ sikerre, egészen a Bayern München elleni kiesésig. Istenem, azóta nem alszom!"

 

"Folyamatosan csak arra a meccsre tudok gondolni, és még mindig nagyon feldühít hogy nem tudtunk ott továbbjutni. Teljes mértékig irányíottunk a találkozót Rafael kiállításáig, amely ponttól aztán eljött az õ ideijük."

 

"Ez az eredmény nagyon fájt akkor és még mindig rossz érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, de akkor mit mondjak a Borussia Dortmund elleni 1997-es mérkõzésrõl, amikor 15 ziccerünk volt, amelybõl 8 alkalommal egy az egyben vittük a kapussal szemben a labdát."

 

"Ha túljutottunk volna a Bayernen, akkor egyenes út vezetett volna a döntõbe, ahol aztán az Internazionale ellen már bármi megtörténhetett volna."

 

Két nap múlva megkezdõdik az idén is a klub Bajnokok Ligája menetelése, ahol nem kisebb ellenfél látogat majd az Old Traffordra, mint a skót sikercsapat, a Glasgow Rangers, amelyet Sir Alex Ferguson szerint egyáltalán nem szabad lekezelni.

 

"Tisztelni kell a Rangerst, a történelmük alapján nem lehete biztosra venni a legyõzésüket" - tette hozzá hazájának bajnokcsapatával kapcsolatban Ferguson.

 

"Nagyon jól ismerem a menedzserüket, Walter Smith-et és tudom, hogy nagyon jól szervezett csapat ellen kell majd szembe néznünk, amelyet nehéz lesz legyõznünk."

 

"Waltert megfogom ajándékozni egy üveg borral a mérkõzés után, de remélhetõleg mindössze ez lesz az egyetlen dolog, amivel távozhat majd az Old Traffordról."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!