Owen nehéz ütközetre számít

Lehet, hogy Michael Owen 158 gólt szerzett a Liverpool színeiben, és öt trófeához segítette õket az Anfield Roadon töltött idõszaka alatt, de vasárnap valószínûleg semmit sem akar majd jobban, mint legyõzni egykori klubját.


A három hónap után újra egészséges Owen abban reménykedhet, hogy benne lesz Sir Alex Ferguson vasárnapi, a Liverpool elleni FA kupa mérkõzésre készülõ keretében, amellyel kapcsolatban azonnal figyelmeztet is mindenkit, hogy közel sem szabad könnyû összecsapásra számítani, az ellenfél gyenge formája ellenére sem.

 

"Örülhetünk, hogy otthon fogadhatjuk õket, de ettõl még ez egy kemény mérkõzés lesz" - mondta az aranylabdás csatár a United Review-nak.

 

"Bárki, bármit mond, biztos vagyok benne, hogy a Liverpool nem adja könnyen a bõrét."

 

"Valószínûleg nem állítok valótlanságot, ha azt mondom, hogy mindkét csapat könnyebb utat szeretett volna magának a következõ fordulóba, de ez a szépsége az FA kupának. A nagy csapatok kiesése mindig hatalmas szenzáció, ez idén sem lesz másként. Reméljük, hogy nem mi szolgáltatjuk majd ezt a fajta meglepetést."

 

Az egykoron a Liverpool mellett a Real Madridban és a Newcastleben is megfordult Owen október 2. óta ezen a héten játszott elõször a felnõtt csapatban, amikor Sir Alex Ferguson csereként, 12 percnyi játéklehetõséget biztosított számára a gyõzelemmel végzõdõ Stoke City elleni bajnokin. A 31 éves játékos még a Stadium of Lightban a Sunderland ellen játszott bajnokin szenvedett térdsérülést, amelyet követõen a felépülés, illetve az is akadályozta a visszatérésben, hogy a csapat többi csatára is egyre jobb formába lendült. Azonban utóbbi kihívás elé Owen mindig szívesen áll a Manchester Unitednél.

 

 

"Tudtam, amikor ide jöttem, hogy nem fogok minden mérkõzésen pályára lépni, és bár ez nem olyan, amit korábban megszoktam, de feláldoznám azt, hogy minden héten játszak, csak hogy a világ legjobb játékosaival karöltve játszhassak és edzhessek minden héten, egy klasszis menedzser irányítása alatt" - tette hozzá.

 

"Egyáltalán nem vagyok csalódott az itt eltöltött idõszakom miatt. Eddig minden percét imádtam. Természetesen mindenki szeretne játszani, és hozzátenni a csapat teljesítményéhez, és úgy érzem, hogy amikor játszottam, akkor tudtam néhány góllal hozzájárulni a csapat sikereihez."

 

"A Manchester Unitednél egyáltalán nem az a nehézség, hogy gólt szerezz, ha pályára kerülsz - kezdõként játszani sokkal nagyobb fegyvertény. Ez egy új kihívás számomra, és sok szempontból, ez az egyik legfõbb oka annak, hogy itt vagyok. Néha lehetséges, hogy nem fogsz játszani, de ez egy olyan áldozat minden játékostól, amely aztán a klub sikereiben fizetõdik ki."

 

Ha netán Owen lehetõséget kapna vasárnap, az mindössze a második mérkõzése lenne United mezben az FA kupában. Azonban az aprótermetû csatárnak hosszú története van a világ legrégibb kupasorozatával.

 

2001-ben, az Arsenal elleni cardiffi döntõben az utolsó nyolc percben két gólt szerzett, amellyel a Liverpool hátrányból felállva nyerte meg a trófeát. Owen ezt tartja legemlékezetesebb pillanatának a sorozatban, amely kapcsán félelmét fogalmazta meg, régi csillogásának elvesztése miatt.

 

"Amikor gyerek voltam, az FA kupa miatt az egész élet megállt aznap. Az egész család egybegyûlt, sütögettünk a teraszon, nem számított kik játszottak a döntõben, mindenki nézte az elejétõl a végéig."

 

"Bizonyos értelemben az, hogy az FA kupa körüli hisztéria elmúlt nagyban a szurkolók miatt van. A Premier League és a Bajnokok Ligája olyan hatalmas, és olyan fontos lett nekik, hogy az FA kupa háttérbe szorult."

 

"Játékosként azonban számomra ez az a sorozat, amelyben nagyon nagy dicsõség lenne a gyõztes csapat tagjának lenni. Azonban abban nem vagyok biztos, hogy most is megállna az élet az egész országban, mint ahogy gyerekkoromban. Ez pedig szégyen."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!