Edzés interjú Michael Carrickkel

Sir Alex Ferguson egyszerûen az angol futball utóbbi idejének legjobb középsõ középpályásának nevezte Carricket, aki azt mondta, nagyon élvezi azt a szerepet, hogy õ a korelnök a Manchester Unitedben, és az ezzel járó felelõsséget.


Darren Fletcher mellett Michael Carricket kérte fel a menedzser, hogy segítse Wayne Rooney-t a csapatkapitányi feladatok ellátásában, mind a pályán, és azon kívül is. Carrick nagyon élvezi ezt a kötelességet, bár a személyes elismerésen túl ragaszkodik a csapatban elért eredményekhez.

 

"Beszéltem a menedzserrel a csapatkapitány helyettesi kinevezésrõl, és megtisztelõ számomra, hogy rám gondolt" – mondta Carrick a ManUtd.com és az MUTV-nek adott nyilatkozatában. "Valójában ez egy természetes dolog, mivel én vagyok az egyik legidõsebb és legtapasztaltabb játékos, ez egy magától értetõdõ lépés. Ez nagyszerû. Csapatkapitány lettem, amikor Wayne decemberben a Stoke ellen hiányzott a mérkõzésrõl, ami egy nagyszerû dolog volt, de nem lesz ez így mindig. Egyszer minden véget ér. A csapattal elért eredmények sokkal többet jelentenek számomra, de kellemes érzés volt kapitányként, azt el kell ismernem."

 

 

A csapatkapitány, és a második számú csapatkapitány az utóbbi idõben különösen közel kerültek egymáshoz a pályán. Rooney egy hátravont szerepet kapott a középpályán. Carricket nem lepte meg Wayne lenyûgözõ teljesítménye ezen a poszton se. Egy korábbi támadó középpályással, Paul Scholes-szal hasonlította össze, akivel Carrick hosszú éveken át együtt játszott, bár ez a mérce nem igazán reprezentatív.

 

"Wayne egy kiváló, és minõségi játékos, mind a passzaival, mind pedig ahogy olvassa a játékot. Sok helyzetet alakít ki, és váltja azokat gólokká" – jelentette ki Carrick. "Õ egy igen sokoldalú jó játékos. Sok olyan készséggel rendelkezik, mint amivel a legtöbb játékos nem."

 

"Össze lehet õket hasonlítani, de könnyû ezt mondani. Mindkét játékosnak van saját játékstílusa, és saját egyénisége. Scholesy egy fantasztikus gólerõs középpályás volt, míg Wayne valójában csatár, de jelenleg õ is a pálya közepén kap helyet, ami hasonlóság most kettejük között. Végülis nem gondolnám, hogy össze kellene õket hasonlítani, mivel annyira különbözõek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!