Wilson izgatott elsõ idegenbeli gólja miatt

James Wilson a Manchester United idei szezonjának elsõ góljából kíván önbizalmat meríteni.


A 19 éves csatár hosszú idõ után volt ismét eredményes, éppen a Queens Park Rangers ellen talált be a kapuba, kiharcolva ezzel a 2-0-ás végeredményt a Loftus Road-on. Wilson elsõ próbálkozását még hárítani tudta Rob Green kapus, de a fiatal csatárnak a lepattanó labdát már sikerült a kapuba juttatnia, ezzel feliratkozott a góllövõlistára, amit  tavaly májusban tett meg utoljára, akkor a Hull City ellen volt eredményes.

Wilson szorgosan lõtte a gólokat a tartalék és az U21-es csapatban, azután pedig két góllal mutatkozott be debütáló meccsén a Tigrisek ellen, köszönhetõen Ryan Giggs-nek, hiszen õ adta meg neki a lehetõséget. Azóta 12 mérkõzésen szerepelt és csupán három gólt lõtt, ez idõ alatt viszont sokszor csak a padról beállva bizonyíthatott.


"Ez hatalmas önbizalmat ad nekem, nagyon igyekeztem, hogy megszerezzem szezonbeli elsõ gólomat azután, hogy a tavalyi szezonban találtam be utoljára" - nyilatkozta a fiatal az MUTV-nek.

"Önbizalmat ad és reményt ahhoz, hogy a következõ mérkõzésemen is betalálhassak, sõt a szezon további meccsein is eredményes lehessek.

"Amikor a mérkõzés után az öltözõbe sétáltam, mindenki gratulált, ettõl boldogságot és hálát éreztem, nagyszerû volt."

A tinédzser aki a United Akadémián végzett, hatalmas különbséget jelentett a mérkõzés számára, hiszen szinte robbanásszerûen felgyorsult az iram a második félidõre és ez az amire Louis Van Gaal menedzser ösztönözte a fiatalt.


"Alapvetõen az edzõ azt mondta nekem, hogy próbáljak a védõk mögül indulni, mert az elõzõmérkõzéseimen többször volt példa arra, hogy lesre futottam" - mondta Wilson.

"Maradj leshatáron, legyél türelmes, fokozd az iramot és gyõzd le õket a sebességeddel. Ennek az utasításnak köszönhetem, hogy gólt szereztem."

A United védelme a szünet után sokat javult, egységessé vált, míg David De Gea kulcsfontosságú védést mutatott be Charlie Austin próbálkozásánál, azután a United fiatal csatára eredményes volt a másik oldalon, ezzel elnyerte Twitteres követõi szerint a mérkõzés legjobbja díjat.

"Zseniálisan dolgoztak a fiúk hátul" - Tette hozzá Wilson.

"Továbbá szomorú dolog, hogy Jonny Evans a szünet után megsérült. David [De Gea] ismét remek formában volt, sokat segített nekünk hátul, mi pedig elõl próbáltunk tenni a dolgunkat, szerencsére sikeresen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!