Mi a helyzet Herrerával?

Louis van Gaal középpályását, Ander Herrerát dicsérte profizmusa miatt és elmondta, a posztokért folyó versenyhelyzet az oka annak, amiért a spanyol srác nem játszik rendszeresen.


Herrera a nyár folyamán érkezett a Unitedhez az Athletic Bilbaótól és igen biztatóan indult pályafutása az Old Traffordon, hiszen az elsõ három meccsén kétszer is eredményes volt. Azonban lendülete megtorpant, amikor a West Ham elleni 2-1-es siker során bordatörést szenvedett még szeptember végén. A sérülés miatt októberben és novemberben csupán két alkalommal volt tagja a Vörös Ördögök kezdõcsapatának.

 

A középpályás karácsony elõtt felépült, de továbbra sem kapott rendszeres lehetõséget és csak maroknyi játékperc jutott neki, legutóbb épp a Cambridge elleni, FA-kupa újrajátszáson, amikor gólpasszt osztott ki James Wilsonnak.

 

Amikor pénteken sajtótájékoztatót tartott, Louis van Gaal menedzser Herrera helyzetét is elmagyarázta és tisztázta, miért nem szerepelt rendszeresen. "Olyanokkal kell összehasonlítanom õt, mint például Wayne Rooney és Juan Mata, úgyhogy nehéz ez. Mindannyian magas szintet képviselnek, így javulnia kell."

 

 

Hogy Ander miként teljesít edzéseken, arról is megkérdezték a hollandot, aki azonnal dicsérte játékosát profizmusa miatt, de ismét a versenyhelyzetre mutatott: "Õ egy nagyszerû srác, igazán profi, szóval ezzel nincs baj. A problémája az, hogy klasszis játékosokkal kell versenyeznie."

 

"Rooney ráadásul csapatkapitány is, amiért kiváltságos. A másik ok az, amilyen játékosok vannak a posztján. Ebben a rendszerben például - amit most játszunk - ott van Mata és Angel Di Maria. Nehéz versenyezni, de ezt már akkor tudta, amikor a Manchester Unitedhez igazolt. Amikor egy top klubhoz szerzõdsz, mint ahogy õ is tette, tudod, hogy harcolnod kell, õ pedig ezt teszi. Ezen a héten mondtam, vissza fog térni. Néhány hétig mellõzve volt, de most visszatérõben van."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!