Kérdezz-felelek: Michael Owen

A Manchester United – Liverpool FA Kupa mérkõzés elõtt az egykori Kop hõssel, Michael Owennel beszélgettek a ManUtd.com munkatársai.


A vasárnapi mérkõzés elõtt már korábban is vettél részt United – Liverpool összecsapáson a kupasorozatban. Mire emlékszel az 1999-es mérkõzésbõl?
Hogy õszinte legyek, nem sokra. Azok a mérkõzések, amelyeken még Liverpool játékosként vettem részt az Old Traffordon összefolynak nekem. Nem is emlékszem, fejjel vagy lábbal voltam eredményes aznap? [A United riportere: Fejes volt.] Látod, már elfelejtettem, mindössze arra emlékszem, hogy Solskjaer beállt a padról és a hosszabbításban betalált, ami nem volt túl jó érzés akkor.


Tehát nem ez volt a legjobb FA Kupa emléked ezek szerint. Akkor mi volt?
Valóban nem. A legjobb emlékem, amikor megnyertem a kupát a Liverpool színeiben és a döntõben 2 gólt szereztem az Arsenal ellen, ráadásul 8 perccel a vége elõtt még 1-0-ás hátrányban voltunk, onnan fordítottunk. Ez is egy olyan emlékezetes pillanat volt, mint például a tavalyi utolsó pillanatban megnyert manchesteri derbi, ahol az adrenalin mindenkinél az egekbe szökött.


Milyen érzés volt Liverpool játékosként az Old Traffordra érkezni?
Egy idõben a Liverpool néhány jó eredményt ért el a United ellen, szóval gyakran önbizalommal telve érkeztünk, de mindig olyan érzés volt az Old Trafford gyepére kifutni, mint ha oroszlán barlangba léptünk volna.
 

Az elmúlt néhány hónapban nem játszottál túl sokat, de érdekelne minket, hogy láttad a csapat teljesítményét?
Nagyon jól játszottunk végig, még mindig veretlenek vagyunk, ami nagyszerû dolog és továbbra sem szeretnénk egyetlen mérkõzésünket sem elveszíteni. Igaz, hogy úgy vezetjük a tabellát, hogy nem játszottuk a legszebb futballt, amit tudunk, de nem játszhatsz mindig minden mérkõzésen jól. A múlt hónapban azért volt pár remek teljesítményünk. Engem meglepett, hogy milyen tapasztalt ez a csapat és mennyire tudják, hogy hogyan kell gyõzni. Szép focit játszani nagyszerû dolog, de az eredményesség is nagyon fontos, ezért néha be kell darálni a mérkõzéseket.


Magabiztos vagy azt illetõen, hogy további kupákkal fog gazdagodni a gyûjteményed májusban?
Oh igen, ilyen játékosok között kétségem sincs efelõl. Bízunk egymás képességeiben, és ami még ennél is fontosabb, hogy milyen bõ a keret. Bármelyik hetet is nézzük meg, valószínûleg van legalább 5 válogatott játékos, akik még a padra sem férnek oda. Ezt személyesen is tapasztaltam! Szóval vannak bõven tehetséges játékosaink.

 


A Liverpool idén messze van attól, hogy félelmetesnek nevezzük õket. Meglep Téged a hanyatlásuk?
Nem különösebben. Inkább úgy mondanám, a helyezésük tükrözi azt, ahol tartanak most. Egy átmeneti idõszak közepén vannak, és a tulajdonosi kör is megváltozott. Szerintem túlságosan is néhány sztárjukra építik a játékot, és ha õk megsérülnek, akkor szenved a csapatuk.
 

Tavaly visszatértél Jamie Carragher búcsúmérkõzésére az Anfiledre. Milyen volt a fogadtatásod?
Nem volt túl jó, de azért mentem oda, hogy kifejezzem a tiszteletemet Jamie iránt és hogy segítsek a jótékonykodásban. Ha a könnyebb utat akartam volna választani, azt mondom, hogy „köszönöm, de nem”. A fogadtatásom elég vegyes volt, de minél több idõt töltöttem a pályán annál inkább csökkent a füttykoncert is!
 

Mint egykori Liverpool legendát, zavar Téged, hogy most kifütyülnek a nézõk?
A legtöbb ember elfogad így is, de nagy tömegben ez megváltozik. Ha egyenként találkozom a szurkolókkal, akkor kedvesek velem, de a Kop elõtt szerepelni teljesen más dolog. Szerintem egy futballmérkõzés alatt nem lehet leszûrni, hogy valójában hogy viszonyulnak hozzád az emberek. Mindenesetre szerintem az emberek már kezdenek túllépni azon, hogy ki kinél játszott ezelõtt. Tudom, hogy a futball szenvedélyes, de játékosként ki túl kell nõni ezeken a rivalizálásokon. Nem minden ember játszhat abban a csapatban, amelyiknek szurkol, én például Everton drukker voltam.

 

Hogyan viseled a szurkolók „Scouse” gúnyolódásait, amiket a góljaid után kapsz?

Szerintem jók. Tudom, hogy nem bántásból mondják, hanem inkább viccnek szánják. Az a helyzet, hogy jobban érteném a dolgot, ha Scouser lennék, de nem vagyok. Sok ember szemében az, hogy valaki a Liverpoolban játszik máris liverpooli söpredékké teszi.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!